Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sesks: Rekonstruētais Lietuvas šosejas posms ir nozīmīgs ekonomiskais ieguvums visam Kurzemes reģionam

Rekonstruētais Lietuvas šosejas posms ir nozīmīgs ekonomiskais ieguvums visam Kurzemes reģionam, šodien paziņoja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), atklājot valsts galvenā autoceļa A11, kas ved no Liepājas līdz Lietuvas robežai, rekonstruēto posmu.

Sesks atzina, ka gadiem ilgi šis autoceļš ir bijis Latvijas kauna traips un slikta vizītkarte, iebraucot mūsu valstī no Lietuvas puses. Sevišķi pavasaros šosejas posmā līdz Lietuvas robežai bijis ierasts redzēt ceļa malā kravas un vieglās automašīnas ar pārsistām riepām vai sasistiem riteņu diskiem. Ceļa asfaltbetona segums bija nolietojies, ar 15-20 centimetrus dziļām bedrēm un asām malām, no kurām nebija iespējams izvairīties lielā bedru skaita dēļ. Gan tūristi, gan kravu pārvadātāji ne reizi vien pauduši nesapratni par kraso atšķirību starp ceļu seguma kvalitāti Lietuvā un Latvijā, atgādināja Sesks.

"Šodien, redzot izdarīto, varu būt pārliecināts, ka pēdējos divos gados rekonstruētais autoceļa posms ir nozīmīgs ekonomiskais ieguvums visam Kurzemes reģionam, jo iepriekš bija pat atsevišķi kravu pārvadātāji un tūrisma kompānijas, kas bija spiestas izvēlēties citus maršrutus nokļūšanai Latvijā vai vispār atteikties no mūsu valsts apmeklējuma, lai izvairītos no kritiskā stāvoklī esošā ceļa," paveikto komentēja Sesks. Viņš arī atgādināja, ka 2011.gadā šī autoceļa sliktais stāvoklis kritizēts arī toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās valsts vizītes laikā Lietuvā. Lietuvas puse kritizēja ceļa tehnisko stāvokli, kas kavēja gan kravu plūsmu maršrutā no Klaipēdas un Liepāju, gan arī traucēja tūrisma attīstību.

2015.gada vasarā SIA Binders, piesaistot apakšuzņēmējus SIA Ceļu, tiltu būvnieks un SIA Aizputes ceļinieks, sāka būvdarbus šosejas posmā no Nīcas līdz Rucavai. Īstenojot šo projektu, rekonstruēts 23 kilometrus garš ceļa posms līdz pagriezienam uz Rucavu. Būvdarbi tika pabeigti šogad augusta beigās un izmaksāja 14,97 miljonus eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Satiksmes ministrijas izstrādātā Valsts autoceļu sakārtošanas programma 2014.-2020.gadam paredz septiņu gadu laikā valsts autoceļos veikt apjomīgus kapitālieguldījumus. Līdzekļi paredzēti arī autoceļa no Liepājas līdz Lietuvas robežai sakārtošanai pilnā apmērā. 2017.gadā plānots atjaunot segumu šosejas posmam 5,75 kilometru garumā, 2018.gadā sakārtot posmus 7,56 un 6,15 kilometru garumā, bet 2019.gadā - vēl trīs posmus attiecīgi 4,25, 2,88 un 5,04 kilometru garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē