Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rajevskis: Vienotības lēmums vēl nenozīmē Āboltiņas kļūšanu par premjeru

Partijas Vienotība valdes lēmums uz premjera amatu izvirzīt partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kurai arī vēl jāatrod atbalsts frakcijā un no potenciālajiem koalīcijas partneriem, vēl nenozīmē viņas kļūšanu par nākamo premjerministri, trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pauda politikas procesu vērotājs Filips Rajevskis. 

Jebkurā gadījumā Āboltiņai būs vadoša loma valdības izveides sarunās, taču pašlaik var apgalvot, ka otrdien pieņemtais lēmums norāda uz soli partijas iekšējās vides sakārtošanā, vērtēja Rajevskis. Viņš arī norādīja, ka Vienotībai varētu izdoties pārliecināt Zaļo un zemnieku savienību tomēr nevirzīt savu premjera amata kandidātu.

Jau vēstīts, ka Vienotība izvirzīs premjera kandidātu, un viss liecina, ka tā amatā deleģēs priekšsēdētāju Āboltiņu. Partija plāno lēmumu pieņemt līdz 28. decembrim visu valdes locekļu un frakcijas deputātu vārdiskā un saskaņotā balsojumā, Dienu informēja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Āboltiņa bijusi vienīgā otrdien valdes sēdē izvirzītā kandidāte. Vienotība vēlas jauno valdību veidot uz esošās koalīcijas, kurā ir arī Zaļo un Zemnieku savienība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK, bāzes, taču plāno sarunas arī ar citām labējām partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē