Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

NEPLP kandidāte atbalsta ideju par LTV galvenā redaktora posteni

Latvijas Televīzijā (LTV) varētu ieviest galvenā redaktora posteni, kurš uzņemtos atbildību par sabiedriskā pasūtījuma saturu, trešdien publicētā intervijā Latvijas Avīzē norādījusi žurnāliste Aija Cālīte-Dulevska, kura ir viena no kandidātēm uz vietu Nacionālajā elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Viņa uzskata, ka padome pārāk nekonkrēti formulējusi to, kam jābūt sabiedriskajā pasūtījumā, un nākamajam NEPLP sastāvam šī koncepcija būs jāpārskata. "Manuprāt, jābūt vispārējām tēmu grupām, kuras veidotu tā karkasu, tajā pašā laikā dodot iespēju atrast labākos veidus un žanrus, kā to īstenot – jāgaida piedāvājums no televīzijas, no radio un jāanalizē, vai tas sasniedz mērķi. Sabiedriskie mediji ir tie, kam vienīgajiem varam prasīt un, protams, atbalstīt kaut ko nekomerciālu, bet sabiedrībai nozīmīgu," klāstīja Cālīte-Dulevska.

Jautāta, vai NEPLP nav tiesības LTV noteikt šādu pasūtījumu, viņa pauda viedokli, ka "ir divi varianti – vai nu iecelt ģenerāldirektoru, kuram nav jāskaidro, kādas ir nācijas aktualitātes un pamatvērtības, ka publika vēlas kultūru, saturīgus bērnu un pusaudžu raidījumus, vai, ja tādu TV vadītāju nevar atrast, tad lielāka ietekme jādod padomei".

"Atbalstu to, ka LTV varētu būt galvenā redaktora postenis – tāds kā smadzeņu centrs, kas uzņemtos šo atbildību. Ja valsts un sabiedrība padomes personā neko no saviem medijiem neprasa, tad visu var pārvērst par tādu lēnu čunčināšanu," sacīja NEPLP kandidāte.

Savukārt uz jautājumu, vai jaunajai padomei būtu jāraugās pēc citāda LTV ģenerāldirektora, Cālīte-Dulevska uzsvēra, ka padomei "nav jāierodas ar jaunu slotu un vispirms ir jāizveido citos principos balstīts sabiedriskais pasūtījums.

"Tikai pēc tam jāraugās, vai nākamais ģenerāldirektors un personāls spēj to īstenot. Tas jāizvērtē, bet neizslēdzu, ka vadītāju nomaiņa kādā brīdī var aktualizēties," viņa minēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē