Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meņģelsone: Realitātē algu līmenis nav tik spīdošs

Lai arī valdība ir paziņojusi, ka algas ir atgriezušās pirmskrīzes līmenī, tomēr realitātē tās nav tik spīdošas, biznesa portālam Nozare.lv sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Viņa norādīja, ka daudzi uzņēmumi ir samazinājuši štata vietas un, iespējams, uz tā rēķina spēj maksāt pārējiem darbiniekiem lielākas algas nekā vidēji krīzes gados. "Taču tas nozīmē arī to, ka brīvu vakanču nav," piebilda LDDK vadītāja.

Viņa pieļāva, ka pirmskrīzes gados uzņemtās saistības neļauj cilvēkiem nolaist algas latiņu zemāk nekā pirmskrīzes gados, tāpēc atrast labi apmaksātu darbu varētu būt problemātiski. "Ja nebūtu šo saistību, cilvēki būtu gatavi strādāt arī par relatīvi mazāku algu," atzina Meņģelsone.

Kā ziņots, 2013.gada 3.ceturksnī vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija 508 lati un, salīdzinot ar pagājušā gada 3.ceturksni, tā pieauga par 5,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie jaunākie dati.

Sabiedriskajā sektorā bruto darba samaksa šā gada 3.ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada 3.ceturksni pieauga nedaudz straujāk nekā privātajā - par 5,3% - no 518 latiem līdz 546 latiem. Privātajā sektorā kāpums bija 5% - no 464 latiem līdz 487 latiem, bet vispārējās valdības sektorā - 6,2% - no 470 latiem līdz 499 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē