Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LPS priekšsēdētājs: Kāds ministrs vadīs VARAM, ar tādu strādāsim

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis neredz lielus sarežģījumus, ja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) vadīs cits ministrs. Viņš ir gatavs strādāt ar to, kurš tiks iecelts amatā.

Jaunsleinis aģentūrai LETA atzina, ka organizācija strādā ar to ministru, kas šajā amatā ir iecelts, tāpēc lielas atšķirības neesot, un jautājums par jaunu ministru šajā amatā ir valdību veidojošo partiju un Ministru prezidenta amata kandidāta ziņā.

Vienlaikus gan Jaunsleinis atzīst - ja nomainās partija, kas pārrauga konkrēto nozari, var nomainīties prioritātes, kas nozīmē, ka tas var skart arī pašvaldību nozari. "Vienkāršāk tomēr, ja nemainās, jo tad ir stabilitāte un cilvēki, kas jau iepriekš strādājuši," secināja Jaunsleinis, piebilstot, ka tas gan attiecas uz visām ministrijām un ministriem.

Pagaidām gan vēl esot grūti spriest, kas varētu vadīt VARAM, ja jaunajā valdībā tā pāries Vienotības pārraudzībā, atzina LPS priekšsēdis. Tomēr viņš prognozēja, ka nevajadzētu būt grūtībām sastrādāties ar jauno ministriju, jo līdz šim ir bijis tikai viens gadījums, kad sadarbība nav bijusi veiksmīga. Piemēram, ar pašreizējo ministru Kasparu Gerhardu (NA) tā esot laba.

Jautāts, vai jaunais ministrs varētu turpināt realizēt ieceri par jauno administratīvi teritoriālās reformas posmu, Jaunsleinis atgādināja, ka pašreizējās partijas neviena nav saņēmušas mandātu šādas ieceres īstenošanai, jo neviena no tām savās vēlēšanu programmās nebija pieminējusi reformu. To varēšot darīt tikai pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, ja kāda no valdību veidojošajām partijām to būs iekļāvusi savā programmā.

Jau ziņots, ka Vienotība šodien paudusi gatavību kā vienu no savām pārraudzībā esošajām ministrijām pārņemt VARAM, kas līdz šim bijusi NA pārziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē