Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LM trūcīgo skaita sarukumam redz ekonomisku pamatojumu

Centrālā statistikas pārvalde diezgan bezkaislīgi atspoguļo nodarbināto skaita pieaugumu, darba samaksas pieaugumu un citus objektīvus ekonomikas atveseļošanās rādītājus, tā straujo reģistrēto trūcīgo iedzīvotāju skaita sarukumu pamato labklājības ministre Ilze Viņķele (V).Ministre skaidro, ka samazinājumu ietekmējušas arī sezonālās izmaiņas - vasaras darbs.

"Vienas atbildes nav, tomēr bezdarba samazināšanās un papildu darba vietu, lai arī lēna, bet rašanās ir atslēgas jautājums," viņa sacīja.Ziņots, ka tiesībsargs 2012.gada ziņojumā norāda, ka reģistrēto trūcīgo skaita samazināšanās valstī, par kuru liecina 2012.gada statistikas dati, nav saistīta ar personu ekonomiskās situācijas uzlabošanos, bet drīzāk bija panākta tāpēc, ka trūcīgā statusa saņemšanai vairākās pašvaldībās tika piemēroti stingrāki nosacījumi.Tendence samazināties reģistrēto trūcīgo skaitam turpinās arī šogad. Jūnijā reģistrēto trūcīgo iedzīvotāju skaits valstī samazinājies par vairāk nekā 5000 cilvēku, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.Iepriekšējā mēnesī kopumā 4,57% jeb 92 120 Latvijas iedzīvotāju tika atzīti par trūcīgiem. Gada sākumā trūcīgas personas statuss bija spēkā 108 661 cilvēkam, februārī - 107 522, martā - 106 535, aprīlī - 102 924, bet maijā - 97 475 cilvēkiem.Pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem iepriekšējā mēnesī kopumā izlietojušas 2,9 miljonus latu, pabalstus saņēmuši 71 727 cilvēki. Salīdzinot ar maiju, jūnijā pabalstos izmaksāts par 769 216 latiem mazāk.Lielāko summu pašvaldības izlietojušas dzīvokļu pabalstu izmaksai - 1,05 miljonus latu. Vēl 746 928 lati izlietoti garantētā minimālā ienākumu (GMI) pabalsta izmaksai, bet 1,11 miljoni latu izmaksāti pārējiem sociālās palīdzības pabalstiem, tostarp 172 280 latu veselības aprūpes pabalstu izmaksai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē