Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Līviņa: Elektroniskās cigaretes būtu jāpielīdzina parastajām cigaretēm

Veselības ministrija (VM) uzskata, ka elektronisko cigarešu apritei ir nepieciešams tiesiskais regulējums, kāda pašlaik Latvijā nav, portālam Diena.lv sacīja VM Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa. Pašlaik šā produkta ražotāji maldina patērētājus, apgalvojot, ka šīs cigaretes ir nekaitīgākas veselībai, ka ar to palīdzību var atmest smēķēšanu, uzskata S.

Līviņa.Taču, kā uzsver S.Līviņa, nevienā no Eiropas Savienības dalībvalstīm nav veikts šāds klīnisks pētījums, kas pierādītu elektronisko cigerešu nekaitīgumu, kā arī to, ka tajās esošās ķīmiskās vielas ir nekaitīgas veselībai. Piemēram, Polija un Maltā elektronisko cigerešu reklāma ir pilnībā aizliegta, bet Lietuvā un Norvēģijā ir aizliegta to tirdzniecība."Uzskatām, ka elektroniskās cigaretes būtu jāpielīdzina parastajām cigaretēm attiecībā uz vietām, kur smēķēšana ir aizliegta," pauž S.Līviņa.Šobrīd Latvijā nav specifisku normatīvo aktu, kas noteiktu elektronisko cigarešu regulējumu, tomēr sabiedrības veselības aizsardzības nolūkos tādu drīzumā varētu ieviest, nosakot ierobežojošus nosacījumus elektronisko cigarešu realizācijai, reklāmai un lietošanai, vēstījusi LETA.

Šādu soli rosina Veselības ministrija (VM), Finanšu ministrija (FM) un Zemkopības ministrija (ZM). Ministrijas mudina tuvākajā laikā izveidot darba grupu, kas izstrādātu elektronisko cigarešu tiesisko regulējumu, liecina šodien valdībā izskatītais VM informatīvais ziņojumu "Par elektronisko cigarešu statusu, lai noteiktu līdzvērtīgus ierobežojošos nosacījumus šo produktu realizācijai, reklāmai, lietošanai un aplikšanai ar akcīzes nodokli".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē