Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Kampars: Fotoradari Latvijā ātruma ierobežošanai ir absurdākais, ko jebkur nācies redzēt

Fotoradari Latvijā ir pats absurdākais, ko braukšanas ātruma ierobežošanas kontekstā jebkur nācies redzēt. Pat tad, ja tas ir tikai bizness, Twitter vietnē raksta bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība).

Portālam Diena.lv viņš skaidroja, ka ieviestais formāts atšķiras no tā, ko valdība akceptēja. "Būtu jāvadās pēc Lietuvas, Polijas, Vācijas piemēriem – tie ir pastāvīgi novietoti un izvietoti bīstamajā vietās un par fotoradariem brīdina statnis ar paziņojumu par to esamību," sacīja A.Kampars. Viņš norādīja, ka tikai piektdaļa radaru ir "pilni" - pārējie esot "tukši". Viņš atzina, ka pētījumu pierādījuši, ka pie šādas shēmas reāli samazinās negadījumu skaits.

"Latvijā fotoradari ne vienmēr novietoti vietās, kur ir reāla bīstamība. Nesaprotu, kāpēc vajadzīgs sēdēt visu dienu šoferim mašīnā klāt radariem. Esmu manījis pat divus cilvēkus - tās ir papildu izmaksas," Dienai.lv norādīja A.Kampars. Viņš sacīja, ka tas ir komiski, jo tad visi zina, kur fotoradari atrodas.

"Ir pozitīvi, ka fotoradari Latvijā ir ieviesti, bet izmaksas ir neadekvāti augstas. Mērķim būtu jābūt ierobežot ātrumu bīstamajās vietās, Latvijā šķiet vadās pēc citiem principiem," domā bijušais ministrs.

"Piemēram, es katru dienu braucu no Tukuma uz Rīgu, fotoradari izvietoti četrās vietās. Kāpēc tieši tajās? Nav tajos bīstamākajos ceļa posmos. Šajā ceļa posmā ir krietni bīstamākas vietas," pastāstīja A.Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bez vēstures nav nākotnes

Vismaz vidusskolu līmenī šogad rudenī tiks novērsts ierēdņu un politiķu savulaik ieviestais absurds izglītības jomā atteikties no vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšanas skolās, tā vietā šo...

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē