Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jurēvica: Carnikavas domes vadība iepriekš nomainīta cerībā uz labāku pārvaldību

Savulaik balsojot par vakar Carnikavas novada domes priekšsēdētāja amatā ieceltās Daigas Jurēvicas (LZS) atsaukšanu no amata, deputāti kļūdījušies cerībā uz labāku pārvaldību, kas nesekoja, aģentūrai LETA komentēja pati Jurēvica.

"Visi var kļūdīties, deputāti bija cerējuši uz vienu - labāku pārvaldību, bet, saskaroties ar realitāti, kad budžetā naudas ir tik, cik ir, un solītā demokrātija nav nodrošināta..." komentēja Jurēvica.

Viņa norādīja, ka, izstrādājot budžetu, pašvaldības prioritāte saglabāsies izglītība - skolu un bērnudārzu jautājumi, tostarp novada vidusskolas izbūve.

Jurēvica norādīja arī uz pieejamo līdzekļu sadali, kas koncentrēta uz efektivitāti un iespēju līdzekļus ietaupīt. "Tā, piemēram, esam iepirkuši savu apsaimniekošanas tehniku, lai būtu elastīgi, nebūtu jāgaida rindā uz to," stāstīja pašvaldības vadītāja.

Komentējot lēmumu izveidot tikai vienu priekšsēdētāja vietnieka amatu pretēji iepriekš izveidotajiem trim, Jurēvica norādīja, ka neredz nepieciešamību pēc trim amata vietām - pirms Krastiņa bijis viens, un pašvaldība tikusi galā. Savukārt Krastiņa lēmums par triju vietnieku vietu izveidi bijis politisks, norādīja Jurēvica, un konkrēti pienākumi katram vietniekam netika iedalīti. "Tur bija sadalīti tikai nosaukumi," komentēja politiķe.

Kā ziņots, par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju vakar ārkārtas sēdē ievēlēta pirms vairākām nedēļām no šī amata atsauktā Jurēvica.

Kā aģentūru LETA informēja Carnikavas domes pārstāve Ilze Cerbule, par Jurēvicu balsojuši astoņi deputāti - Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (NA), Tjarve un Sliede, kā arī pati Jurēvica.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu. Par Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Kozlovska.

Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Krastiņš vakar atcelts no amata, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu. Par viņa atcelšanu nobalsoja astoņi deputāti. Carnikavas domē strādā kopumā 15 deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē