Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dienas replika: Viņķele pamodusies

Pēc Dienas rakstu sērijas par ļaudīm, kuri guļ uz valsts pabalstu mūrīša un pat necenšas sameklēt sev darbu, Labklājības ministrija ar ministri Ilzi Viņķeli priekšgalā beidzot ir pamodusies.

Lai izskaustu šo praksi, ministrija piedāvā atteikties no GMI pabalsta, to aizvietojot ar diviem citiem, proti, iztikas pabalstu 35 latu apjomā un terminētu integrācijas pabalstu - Ls 70. Paralēli -turpmāk vairs netiktu noteikts trūcīgā statuss, bet, kuram dot pabalstu un kuram ne, būtu sociālā darbinieka rokās.

Pirmā atziņa - pamodusies ministrija ir, taču acis ir vēl neizberzētas. Proti, piedāvājums ir pārāk zaļš, lai to lāgā vērtētu. Virziens savā ziņā pareizs - trūcīgā statusa likvidēšana ļauj šiem cilvēkiem vēlēties kaut ko vairāk, jo šobrīd tas nav izdevīgi. Taču tajā pašā laikā - 35 latu tik un tā, redz, iebirs viņu makos. Un ko savukārt nozīmē «integrējamie» - kā tādi tiks atšķiroti? Ministrijas piedāvājums nesniedz arī nekādas atbildes uz pirmajām pašvaldību replikām, kā būtu jāmainās sociālajiem dienestiem.

Ministrijai derētu arī ieklausīties pašvaldību ieteikumos, ka noderētu kāds transporta «pabalsts», ar ko padarīt šos ļaudis mobilākus. Arī Dundagas un tālās Brazīlijas pieredze, ka ne viss pabalsts ir jādod naudā, bet, piemēram jāizmanto «grauds».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē