Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bērziņš aicina netraucēt leģionāriem pieminēt kritušos biedrus

Valsts prezidents Andris Bērziņš aicinājis netraucēt nedaudzajiem palikušajiem leģionāriem 16.martā doties gājienā līdz Brīvības piemineklim, lai pieminētu savus kritušos cīņu biedrus, bet ar leģionāriem tieši nesaistītām personām un organizācijām ieteicis "netaisīt uz šī pasākuma rēķina savu politiku".

"Varam uzskatīt, ka 16.martā kārtība tiks nodrošināta pilnībā, lai šie nedaudzi palikušie vecie vīri no tiem vairāk nekā 110 tūkstošiem mūsu tēvu un vectēvu varētu pieminēt savus cīņu biedrus. Visi pārējie, kas grib uz šī pasākuma veidot savu politiku, lai pieraujas no šī pasākuma – tas nav viņu," intervijā Latvijas Televīzijai trešdienas rītā pauda prezidents. Pārējo sabiedrības daļu Bērziņš aicināja kritušo karavīru piemiņai un kara noslēguma atzīmēšanai pulcēties 8.maijā Brāļu kapos. Prezidents iespējamo provokāciju kontekstā arī uzteica Latvijas drošības dienestu darbu – pēdējā laikā gūtā pieredze un starptautiskie kontakti nodrošinājuši iespējas iegūt tādu informāciju, pie kādas agrāk nebija iespējams tik vienkārši tikt. Līdzīgās domās par Latvijas drošībnieku darbu ir arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja un Vienotības līdere Solvita Āboltiņa."Ir informācija par visiem tiem, kas ir pieteikušies [rīkot publiskus pasākumus 16.martā – red.], ir informācija par visiem tiem, ko atvedīs [Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana] Ždanoka, arī par tiem, kas vēl tiek uzrunāti. Kompetentās institūcijas tam seko. Man ir liela pārliecība, ka tās strādās pietiekami profesionāli, lai nekādas provokācijas nepieļautu," intervijā LNT norādīja Āboltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē