Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

KDi iesaka: Uz audekla – tikai svarīgākais

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Māksla. Galerijā Daugava atklāta Daces Lielās jaunāko darbu izstāde Gleznas. Dace Lielā glezno dabu, kas ir dzīves cikla simbols. Tas uzdod jautājumus, sniedz atbildes un ir neizsmeļams savā daudzveidībā. Arī šoreiz izstāde ir par dabas procesiem, autores galvenā uzmanība ir veltīta gleznotās ainas noskaņai. Māksliniece saka: "Katra diena var sagādāt vizuālu pārsteigumu vai atklāsmi. Ir arī pavisam ikdienišķa ainava, un, tikai mainoties gadalaikam, tā kļūst citāda un vienreizīga. Atmiņā viss jaucas kopā, bet tēls saglabājas, un es domāju – gleznot vai negleznot." Skatītājiem rodas sajūta, ka viņi dodas pastaigā kopā ar mākslinieci un skatās uz pasauli viņas acīm. "Gleznas top pēc atmiņas. Tā gleznojot, uz audekla parādās tikai svarīgākās lietas. Nebūtiskais pazūd," piebilst Dace Lielā. 

Dace Lielā 
Izstāde Gleznas
Galerijā Daugava līdz 5.VIII

***

Klausītājus valdzina Mario Bjondi emocionalitāte, sicīliešu temperaments un jutekliskums. Publicitātes foto

Džezs. Sestdien, 8. jūlijā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies visā pasaulē iecienītais itāļu dziedātājs Mario Bjondi. Viņa sniegumā džezs savienojas ar soulmūziku, fankmūziku, R&B un itāļu estrādes motīviem. Mario Bjondi baritonam ir raksturīgs vīrišķīgums un maigums. Klausītājus valdzina mākslinieka emocionalitāte, sicīliešu temperaments un jutekliskums, stila izjūta un spontanitāte – viņš ir dižs improvizācijas meistars.

Mario Bjondi
Dzintaru koncertzālē 8.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35,96–99,96

***

Kamermūzika. Melngalvju namā kopīgu koncertu sniegs vijolnieks Dmitrijs Sitkoveckis no Lielbritānijas un pašmāju pianists Daumants Liepiņš. Duetā viņi uzstāsies pirmo reizi. Skanēs Baha, Bēthovena un Bartoka opusi.

Koncerts
Melngalvju namā 12.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–50 

***

Viena no festivāla Rīgas ritmi dalībniecēm – kubiešu mūziķe Jiliana Kanjisaresa. Publicitātes foto 

Festivāls. Jau 23. reizi Rīgu pieskandina improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi. 6. un 7. jūlijā Rīgas Doma dārzā uzstāsies mākslinieki no visas pasaules un Raimonds Pauls kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga, savukārt 7. un 8. jūlijā mākslas centrā Noass darbosies ierakstu kompānijas Jersika Records skatuve un būs dzirdami Baltijas džeza mūziķi. 

Rīgas ritmi
Rīgas Doma dārzā un mākslas centrā Noass līdz 8.VII 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50
rigasritmi.lv

***

Festivāls. No 11. līdz 15. jūlijam Rīgā, Rundālē un Mežotnē skanēs Senās mūzikas festivāla koncerti. 11. jūlijā Doma baznīcā būs dzirdams Vroclavas baroka ansamblis, kas praktizē t. s. vēsturiski informētu atskaņojumu un pievēršas Centrālās Eiropas senās mūzikas repertuāram. 12. jūlijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā ar programmu Renesanses un baroka garīgie dziedājumi uzstāsies Latvijas Radio koris, zviedru taustiņu vijoles (niķeļarfas) virtuozs Marko Ambrozīni un klavesīniste Ieva Saliete. Diriģenta Kaspara Putniņa vadībā viņi izpildīs Dītriha Bukstehūdes, Heinriha Ignaca fon Bībera un Viljama Bērda opusus.

Koncerti
Rīgā, Rundālē un Mežotnē 11.–15.VII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–30

***

Mecosoprāns Elīna Garanča un tenors Seokdžongs Beks. Foto – Jegors Jerohomovičs

Opera. Pirmdien, 10. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks ikgadējais opermūzikas koncerts Elīna Garanča un draugi. Šoreiz Latvijas dīvai uz skatuves pievienosies japāņu soprāns Eri Nakamura un dienvidkorejiešu tenors Seokdžongs Beks. Pie diriģenta pults – Karels Marks Šišons. Skanēs Verdi, Čileas, Pučīni, Ponkjelli un Lorcinga mūzika, kā arī sarsuela un neapoliešu dziesmas.

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 10.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 60–200

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja