Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izmaiņas nodokļu nomaksā no autoratlīdzībām varētu stāties spēkā nākamā gada vidū

Izmaiņas nodokļu nomaksā no autoratlīdzībām varētu stāties spēkā nākamā gada vidū, pirmdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijas sēdē atzina Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks Ilmārs Šņucins.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija (KM) rosina par autoratlīdzībām maksāt nodokļus no apgrozījuma, nevis fiksētu ikmēneša maksu.

Šņucins informēja, ka valdība ir lēmusi neatteikties no autoratlīdzībām, tāpēc Labklājības ministrijai, KM un FM tika uzdots izstrādāt piedāvājumu izmaiņām autoratlīdzību izmaksai.

Iesaistītās ministrijas patlaban diskutē par iespēju nākotnē autoratlīdzībām nepiemērot īpašu nodokļu režīmu. Tiek diskutēts par divām iespējām - gadījumā, ja nav reģistrēta saimnieciskās darbība, autoratlīdzībām, kuras saņem uz uzņēmuma līguma, piemēro iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI) kā algota darba ienākumam.

Ja ir reģistrēta saimnieciskā darbība, tad varētu izvēlēties maksāt IIN un VSAOI vispārējā kārtībā kā saimnieciskās darbības veicējs vai maksāt vienkāršotu nodokli, piemēram, mikrouzņēmuma nodokli.

Pēc FM pārstāvja teiktā, līdzšinējā autoratlīdzību sistēmai varētu piemērot pārejas periodu, bet jauno kārtību varētu piemērot no nākamā gada 1. jūlija.

Šņucins gan piebilda, ka patlaban par šo priekšlikumu tiek diskutēts, lai gan diskusiju gaitā FM viedoklis par to var mainīties.

Savukārt KM valsts sekretāra vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš piebilda, ka šāds piedāvājums KM pilnībā apmierina.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja