Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Nacionālais teātris šosezon piedāvā 14 jauniestudējumus

Trešdien, 6. decembrī, Nacionālā teātra mākslinieciskā vadība aicināja uz preses konferenci, lai stāstītu par Nacionālā teātra sezonas turpinājumu.

Teātra direktors Māris Vītols: “Latvijas Nacionālā teātra divas galvenās vērtības ir profesionāls aktieru ansamblis ar spožām personībām visās paaudzēs un mūsu uzticamie teātra skatītāji. Teātrim ir jārada vislabākie apstākļi un visinteresantākie konteksti, lai mūsu aktieri pēc iespējas biežāk varētu satikties ar saviem skatītājiem augstvērtīgā teātra mākslas pieredzē.

Latvijas Nacionālais teātris vēlas īpašā veidā pateikties saviem skatītājiem par saņemto atbalstu un mīlestību, kuru viņi sniedz mūsu māksliniekiem daudzu gadu garumā, piedāvājot ilgāku laiku gaidītas pārvērtības vienas sezonas laikā!

Vēlamies visus pārsteigt, tādēļ jau saplānoto 105. sezonas repertuāru Nacionālais teātris papildinās ar pieciem lieliskiem teātra mākslas notikumiem. Rezultātā mūsu teātra skatītājiem šī kļūs par sen nebijušu sezonu jauniestudējumu skaita ziņā – līdz sezonas beigām būsim nosvinējuši pirmizrādes 14 jauniestudējumiem visās teātra zālēs."

Direktora vietniece repertuāra un mākslinieciskajos jautājumos Ieva Struka: "Domājot par to, kā pietrūkst Latvijas Nacionālā teātra 105. sezonas repertuārā un kādu ceļu iet, to papildinot, izvēlējāmies divus virzienus – pirmkārt, piedāvāt pasaules klasikas darbu ar cieņu pret to, neizjaucot, nepārrakstot un neatsakoties no autora ieceres, tāpēc taps Henrika Ibsena izcilā drāma Heda Gablere, kas Edmunda Freiberga režijā izskanēs ar nosaukumu Heda Gablere. Atgriešanās. Šajā izrādē līdzās režisoram Edmundam Freibergam simboliskā veidā uz Nacionālā teātra skatuves atgriezīsies daļa mākslinieku, kuri dažādu iemeslu dēļ iepriekšējos gados no teātra štata aktieru ansambļa ir aizgājuši, proti – Madara Zviedre, Jēkabs Reinis, Ivars Puga un Ģirts Liuziniks, bet lomās būs arī Lāsma Kugrēna, kas Hedu spēlēja iepriekšējā šīs lugas interpretācijā, un Daiga Kažociņa.

Otrkārt, mēs meklējam iespēju ar teātra palīdzību uz dzīvi raudzīties apliecinoši. Šādu vektoru paturot prātā, iestudēsim Anšlava Eglīša humorpilno darbu Bezkaunīgie veči Gata Šmita režijā, kurā, kā liecina nosaukums, lomas būs mūsu vecmeistariem, savukārt marta beigās atgriezīsimies pie spēcīgās Nacionālā teātra tradīcijas – paraudzīties uz to, kas notiek Latvijā, caur humora prizmu, tāpēc taps koncertizrāde Nemaz nesmejies! - Teātra dienas koncerts politiskā kabarē stilā, tā režisors – Pauls Timrots.

Jaunajā zālē debitēs jaunā režisore Endīne Bērziņa ar Margaretas Perijas lugas Laiks Paradīzei iestudējumu, kas apspēlēs cilvēka naivumu, iesaistoties finanšu piramīdās cerībā uz laimi un bagātību. Bet Aktieru zālē jau 6. decembra vakarā pirmatskaņojumu Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvos Kaspara Rolšteina monoopera #DiToo” ar Ditu Lūriņu titullomā.

Teātra 105. sezonas pirmizrāžu kalendārs:

  • 6. decembrī Kaspars Rolšteins #DiToo – režisore Dita Lūriņa
  • 25. janvārī Klāvs Mellis Garderobisti – režisore Paula Pļavniece
  • 1. februārī Dmitrijs Krimovs Pīters Pens. Sindroms – režisors Dmitrijs Krimovs
  • 8. februārī Kristina Marija Kuliniča Kā kļūt nelaimīgam? – režisors Artūrs Areima
  • 7. martā Henriks Ibsens Heda Gablere. Atgriešanās – režisors Edmunds Freibergs
  • 21. martā Nemaz nesmejies! - Teātra dienas koncerts – režisors Pauls Timrots
  • 11. aprīlī Mariuss fon Maienburgs Ugunsseja – režisors Henrijs Arājs
  • 18. aprīlī Margareta Perija Laiks Paradīzei – režisore Endīne Bērziņa
  • 25. aprīlī Pēteris Veiss Marats/Sads – režisori Klāvs Mellis un Rūdolfs Gediņš
  • 16. maijā Anšlavs Eglītis Bezkaunīgie veči – režisors Gatis Šmits

6. decembrī 17.30 Nacionālā teātra aktieri aicina uz ziemīgu koncertu pie teātra galvenās ieejas, lai kopīgi nosvinētu jaunās Skatītāja kartes tirdzniecības sākšanos un Latvijas Nacionālā teātra pārvērtības.

Jaunā Skatītāja karte ir veids, kādā Latvijas Nacionālais teātris vēlas apliecināt uzmanību saviem skatītājiem ar teātra vēsturē vēl nekad nepieredzētām priekšrocībām un visu laiku draudzīgāko lojalitātes programmu teātra apmeklētājiem.

Kartes priekšrocības:

  • 20% atlaide teātra repertuāra izrādēm;
  • 40% atlaide teātra zīmola preču iegādei;
  • īpašie 40% atlaižu piedāvājumi reizi mēnesī uz kādu no repertuāra izrādēm;
  • iespēja iegādāties biļetes uz teātra izrādēm pirms oficiālās tirdzniecības uzsākšanas;
  • 20% atlaide teātra kafejnīcā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja