Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Jaunajā Rīgas teātrī top trešais sezonas jauniestudējums Melnais piens/2024

Septembra izskaņā Jaunajā Rīgas teātrī iecerēts jau trešais jauniestudējums jaunajā teātra sezonā. No 27. septembra teātra Jaunajā zālē izrāde Melnais piens/2024, informēja JRT pārstāve Inga Liepiņa

2010. gadā Alvis Hermanis iestudēja izrādi Melnais piens. Toreiz tā parādīja, ka teātrim nav vienmēr jābalstās uz destrukciju un konfliktiem. Tas var būt arī par harmoniju un skaistumu, kaut arī skumju. Izrāde ieguva 2009./2010. sezonas Spēlmaņu nakts balvu Latviešu autora iestudējums, 2012. gadā preses balvu festivālā Kontakt Toruņā, Polijā un apbraukāja daudzas zemes - no Eiropas līdz Latīņamerikai. Šis poētiskais stāsts par latviešu saiti ar dabu un kosmosu kļuva universāls un saprotams arī tālu prom no Latvijas.

Pēc gandrīz piecpadsmit gadiem Alvis Hermanis un aktieri ir radījuši atjauninātu, uzlabotu un papildinātu izrādes versiju - Melnais piens/2024. Tas būs vizuāli poētisks iestudējums, kur horeogrāfija un dokumentāli latviešu stāsti metaforu valodā vēsta par to pazaudēto paradīzi, no kuras mēs visi nākam un kuru atceramies tikai miglaini. Režisors atzīst: “Mūsu izrāde nav par aktuālajām lauksaimniecības problēmām. Un pat ne par govīm. Domāju, ka mūsu izrādes uzdevums ir cits – saglabāt atmiņu par to, no kurienes esam nākuši. Jo, kā zināms, visi latvieši ir cēlušies no laukiem. Nu, nav neviens aristokrāts bijis, ko lai dara! Visi mūsu senči nāk no zemniekiem. Un tas nozīmē, ka latviešu saite ar dabu ir varbūt daudz būtiskāka nekā daudzām citām tautām. Un govs te ir tikai metafora. Tāpēc šī izrāde ar katru gadu kļūst arvien aktuālāka. Jo atcerēties mūsu nabassaiti ar dabu, kosmosu un mūsu priekštečiem ir aizvien grūtāk.”

Izrādē piedalās - Vilis Daudziņš, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, Jana Čivžele, Kristīne Krūze, Aminata Grieta Diarra. Kostīmu māksliniece – Jana Čivžele. Pirmizrāde Jaunā Rīgas teātra Jaunajā zālē 2024. gada 27. septembrī.

Biļetes uz visām izrādēm septembrī, oktobrī, novembrī un decembrī ir izpārdotas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja