Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tukumā uzstāsies muzikālā apvienība Trio Angelicus

Tukuma Evaņģēliski luteriskajā baznīcā 17. jūlijā plkst. 15.00 ar koncertu Svētku mūzika Tukuma pilij viesosies muzikālā apvienība Trio Angelicus – Elīna Šimkus (balss), Ieva Šablovska (arfa) un Sondra Lejmalniece (flauta).

Šogad aprit 460 gadi kopš de iure atzīta Kurzemes un Zemgales hercogiste un 405 gadi kopš Tukums noteikts kā viens no četriem šīs valsts pārvaldes centriem. Šīm nozīmīgajām jubilejām Tukuma muzejs un Tukuma Pils tornis veltīs izstādi Hercogistes laikazīmes Tukumā, kas tiks atklāta 22. jūlijā. Izstādes atklāšana tiks ieskandināta jau 17. jūlijā plkst. 15.00 Tukuma Evanģēliski luteriskajā baznīcā, kur ar koncertprogrammu Svētku mūzika Tukuma pilij uzstāsies Trio Angelicus.

"Koncerta programma ir veidota kā muzikāla kolāža, kur latviešu klasiķu – Emīla Dārziņa, brāļu Mediņu un Jāzepa Vītola – daiļrade savijas ar pasaules mūzikas lappusēm. Programmā iekļautas dažādu tautu un laikmetu melodijas – gan solo dziesmas, gan instrumentālie skaņdarbi, kam pārlikumus trio sastāvam veidojusi arfiste Ieva Šablovska. Šis koncerts būs muzikāls ceļojums laikā un noskaņās. Tas sāksies Latvijā, izvijot tuvākus un tālākus ceļus caur Vāciju, Franciju, Itāliju, Īriju un Norvēģiju, un noslēgsies Latvijā - sapņaini un apcerīgi," stāsta Trio Angelicus dalībnieces.

Ansamblis Trio Angelicus dibināts 2016. gadā, un tā darbības pirmsākumi saistās ar Latvijas koncertu organizētajiem pasākumiem Rīgā un reģionos. 2016. gadā notika tiešraides koncerts Latvijas Radio Pirmajā studijā. Kopš 2017. gada notikuši neskaitāmi koncerti dažādos Latvijas kultūras centros, muižās, pilīs un baznīcās. 2020. gadā Trio Angelicus piedalījās Rīgas festivālā, un šī koncerta ierakstu pārraidīja arī prestižais BBC Radio 3. Savukārt 2021. gadā tapa TV ieraksts Valsts svētku koncertam ReTV kanālā. Iestudētas vairākas kamermūzikas programmas, ietverot gan latviešu, gan pasaules mūziku, klasiskus un neakadēmiskus opusus, atskaņoti arī latviešu komponistu jaundarbi.

Elīna Šimkus ir VII Starptautiskā Klaudijas Taevas konkursa jaunajiem operdziedātājiem laureāte. 2015. gadā nominēta Lielajai Mūzikas balvai par izcilu sniegumu. Ārzemju prese viņu raksturojusi kā "enerģisku, muzikālu, apveltītu ar skaistu un elastīgu balsi" (Gazeta Wyborcza, Polija). Elīnas repertuārā ir vairāk nekā 40 lielformas skaņdarbu, iestudētas 16 operu lomas. Koncertējusi Itālijā, Kanādā, Francijā, Krievijā, Spānijā, Norvēģijā, Igaunijā, Vācijā u.c. Studējusi pie Margaritas Gruzdjevas Rīgā. Ieguvusi maģistra grādu izpildītājmākslā Norvēģijas Mūzikas akadēmijā (Oslo) pie prof. Bārbrū Marklunas. 2020. gadā ieguvusi maģistra grādu senās mūzikas dziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pēc debijas Mēlijas lomā V. A. Mocarta operā Apollo et Hyacinthus Milānas Baroka Operā, laikraksts Operaclick rakstīja: "Elīnai Šimkus izdevās pacelt lomu augstākā mākslinieciskā līmenī, un viņa patiesi aizrāva skatītājus ar savu skatuvisko harizmu."

Ieva Šablovska arfu spēlē kopš 2003. gada. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu kokles spēlē (Māras Vanagas klase) un arfas spēlē (doc. Dzidras Bražes klase). 2010. gadā ieguvusi maģistra grādu Mūzikā studiju programmā Kameransamblis pie asoc. prof. Alda Liepiņa. Papildinājusies meistarklasēs pie Villijas Postmas, Patrīcijas Tasini, Daivas Sližienes u.c. Regulāri muzicē dažādu Latvijas orķestru (Sinfonietta Rīga, Rīgas festivāla orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris, orķestris Rīga u.c.) un kameransambļu sastāvos. Sadarbojusies ar Valsts akadēmisko kori Latvija un Radio Kori. Kā soliste uzstājusies ar kamerorķestriem Sinfonietta Rīga un Simfonija Concertante. No 2013. līdz 2015. gadam bijusi Latvijas Nacionālās operas arfu grupas koncertmeistara vietniece, kopš 2015. gada ir arfu grupas koncertmeistare Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Kopš 2006. gada ir Kultūras un atpūtas centra Imanta kokļu ansambļa Raksti vadītāja.

Sondra Lejmalniece flautu spēlē kopš 10 gadu vecuma. 2008. gadā ieguvusi maģistra grādu Mūzikā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (Ilzes Urbānes flautas klase). Paralēli studijām Latvijā, mācījusies Luksemburgas konservatorijā pie prof. Karlo Jana. No 2004. līdz 2008. gadam piedalījusies starptautiskās meistarklasēs Luksemburgā. Kā flautu grupas praktikante spēlējusi Luksemburgas filharmonijas orķestrī. Piedalījusies projektos ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri un 2013. gadā spēlējusi Makao orķestrī Ķīnā. Šobrīd strādā Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī par flautu grupas koncertmeistara vietnieci. Sondra ir koncertējusi dažādos kameransambļu sastāvos gan Latvijā, gan Luksemburgā un kā soliste ir uzstājusies kopā ar Luksemburgas filharmonijas orķestri.

Ieeja koncertā bez maksas. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja