Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šovasar koncertdārzā Pūt, vējiņi! skanēs pasaules skaistāko operu melodijas

Šovasar Liepājas simfoniskais orķestris mūzikas mīļotājus atkal aicinās uz tikšanos atjaunotajā Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! – 15. jūlijā plkst. 19 opermūzikas galā koncertā klausītāji varēs baudīt slavenu operu uvertīras, ārijas un ansambļu dziedājumus.

Simfonisko koncertu tradīcija ir neatņemama Liepājas kultūridentitātes zīme. Ir mainījušās varas, pati pilsēta, brīvdabas koncertiem būvētās estrādes, tomēr, jūras elpas apdvesta, mūzikas baudīšana vasaras vakaros atkal un atkal atgriežas mūsu pilsētas gara dzīves ritumā.

15. jūlijā plkst. 19 koncertdārzā Pūt, vējiņi! gaidāmajā opermūzikas galā koncertā klausītāji varēs baudīt slavenu operu uvertīras, ārijas un ansambļu dziedājumus.

Kopā ar Liepājas simfonisko orķestri uz brīvdabas estrādes skatuves kāps šarmantais franču soprāns Perīna Madefa, harismātiskais tenors Mihails Čuļpajevs un maigais rumāņu baritons Bogdans Baču.

Pie diriģenta pults stāsies azerbaidžāņu diriģents Jalčins Adigezalovs, ar kuru Liepājas simfoniskais orķestris koncertējis jau iepriekš. Pirms desmit gadiem kopīgi tika ierakstīts arī simfonisko mugamu kompaktdisks. Azerbaidžāņu klasiskās mūzikas pamats – mugamas – ir Tuvo Austrumu klasiskās tautas mūzika, kas balstās uz ļoti stingrām likumībām un ko var salīdzināt ar indiešu rāgu.

Perīna Madefa ir vairākkārtēja starptautisko operdziedātāju konkursu laureāte (Plasido Domingo konkursā Operalia Veronā, kā arī Barselonā, Marseļā un citur). Viņas daudzpusīgais repertuārs ietver tādas lomas, kā Suzanna un grāfiene (Figaro kāzas), donna Anna un donna Elvīra (Dons Žuans), Violeta (Traviata), Džilda (Rigoleto), Margarēta (Fausts), Džuljeta (Romeo un Džuljeta), Mikaēla (Karmena), Anna (Nabuko) un citas lomas operās un operetēs.

Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā Latvijas Nacionālās operas solists vairāku sezonu garumā, gan vokāli, gan aktieriski spoži apliecinot neikdienišķu talantu daudzveidīgā repertuārā. 2015. gadā viņš tika nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā Gada jaunais mākslinieks, bet 2017. gadā ieguva Latvijas Nacionālās operas fonda gada balvu kategorijā Labākais operas solists.

Rumāņu baritons Bogdans Baču šosezon debitēja Londonas Karaliskajā operā, spēlējot Marsela lomu Džakomo Pučīni operā Bohēma. Baču ir biežs viesis operas izrādēs un opermūzikas koncertos daudzviet Eiropā: Vācijā, Francijā, Itālijā, Lietuvā un dzimtajā Rumānijā.

Biļetes uz Liepājas simfoniskā orķestra koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja