Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šonedēļ norisināsies Skaņu meža koncerti un meistarklases

Eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs savu divdesmito jubileju svinēs šonedēļ, 23. un 24. septembrī, kultūras norišu vietā Hanzas perons, kā arī 25. septembrī festivāla bezmaksas pasākumā bērniem.

Festivālā uzstāsies eksperimentālā hiphopa grupa Clipping. ar Grammy balvas laureātu Davīdu Digsu (Daveed Diggs) priekšgalā, atmosfēriskas elektroniskās mūzikas duets Space Afrika, avangarda komponists Pēters Ablingers (Peter Ablinger), kura mūziku izpildīs vijolniece Biliana Vučkova (Biliana Voutchkova), trokšņu mūziķis Rasels Hasvels (Russell Haswell), radio-operu komponiste Iveta Džanīne Džeksone (Yvette Janine Jackson), kvartets [Ahmed], ko medijs The Wire nodēvējis par "advancētāko džeza gupu uz šīs planētas", un daudzi citi.

Gaidāms arī komponistes Evijas Skuķes jaundarbs Sievietība vokālam un klavierēm.
 
23. un 24. septembrī  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) LMT kamerzālē (ieeja no Raiņa bulvāra 23) notiks arī festivāla viesmākslinieku meistarklases. Tās vadīs saksofonists Seimūrs Raits (Seymour Wright) no kvarteta [Ahmed],  komponisti Iveta Džanīne Džeksone un Pēters Ablingers, kā arī akusmātiskās mūzikas institūta GRM vadītājs Fransuā Bonē (François J. Bonnet).

Ar precīzu lekciju sarakstu iespējams iepazīties:
https://www.skanumezs.lv/lv/2022/skanu-meza-meistarklasu-grafiks/ 

25. septembrī notiks festivāla aktivitātes Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu un Kultūras ministrijas atbalstītā projekta LYRA ietvaros. Bērniem paredzētus jaundarbus prezentēs Linda Leimane, Mārtiņš Grauds un Sabīne Moore, kā arī Jenija Bergera Mīre (Jenny Berger Myhre) un Anna Bielska (Anna Bielski).

LYRA saņem dotācijas 206 256,00 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu ietvaros. Projekta mērķis ir iepazīstināt jauniešus un bērnus ar eksperimentālo mūziku un iesaistīt tās radīšanā. Eksperimentālā mūzika, būdama savā būtībā demokrātiska un nehierarhiska, dos iespēju piedalīties mūzikā apmācītiem un neapmācītiem bērniem un jauniešiem. Tā kā projekts ir organizēts starp sociālajiem un etniskajiem slāņiem, tas būs arī sociāli iekļaujošs.
 

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. 

Vairāk - www.skanumezs.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja