Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies franču mūzikas zvaigznes un Grammy laureāti Phoenix

Neatkarīgās mūzikas zvaigznes un Grammy balvas ieguvēji Phoenix nākamajā vasarā 6. jūnijā viesosies Baltijas valstīs un prezentēs savu jaunāko albumu Alpha Zulu, kas ierakstīts Luvras muzejā Parīzē, informēja koncertu rīkotāji, aģentūra 8 Days A Week.

Phoenix neapšaubāmi ir viena no šī gadsimta ievērojamākajām un ietekmīgākajām indie grupām. "Viņi mainīja visu indie mūzikas skatuvi, iedvesmoja daudzas citas grupas un vienmēr ir topā. Viņi nebaidās būt žanriski izaicinoši un beidzot atgriežas uz lielajām koncertu un festivālu skatuvēm," pauž koncerta rīkotāji.

Phoenix jaunāko albumu Alpha Zulu palīdzēja ierakstīt labs grupas draugs Daft Punk dalībnieks Tomass Bangalters, kas viņiem asistēja studijā un producēja grupas jaunāko darbu. Albums tika ierakstīts Luvras muzejā Parīzē.

Parīzieši Phoenix par sevi skaļi paziņoja jau divtūkstošo gadu sākumā. Grupas dalībnieki – vokālists Tomass Marss, ģitāristi un brāļi Lorāns Brenkovics un Kristians Mazzalai, kā arī basģitārists-taustiņinstrumentālists Deks D'Arsijs - satikās agrā jaunībā grandiozajā Versaļā, kur viņi nonāca, pateicoties mīlestībai pret roka leģendām, tādām kā Pixies un The Sex Pistols. Debijas albums United, kas iznāca 2000. gadā, stabili ierindoja grupu nozīmīgāko indie izpildītāju sarakstā.

Gadu garumā attiecības grupas dalībnieku starpā kļuva arvien saliedētākas, un grupas darbs visā viņu daudzu gadu karjerā vienmēr bija vērsts uz savstarpējo draudzību un kopā pavadītu laiku. Phoenix uzskata, ka mūzika ir vajadzīga arī kā iespēja satikties draugiem un mīļajiem. Ir pagājuši vairāk nekā 20 gadi, un viņu saskaņa gan mūzikā, gan dzīvē ir apskaužama. Viņi vienmēr visu dara kopā, un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc Phoenix ir tik laba un patiesa grupa. Nekādu dusmu lēkmju, bezjēdzību vai drāmu, tikai mūzika.

Jau no grupas pastāvēšanas pirmsākumiem bija skaidrs, ka šāda franču mūzika ir piemērota lielām ballītēm koncertzālēs un der lielajām festivālu skatuvēm no Koačelas līdz Glastonberijai. Kad Phoenix spēlēja leģendārajā Madison Square Garden arēnā, viņi sarīkoja kopīgu uzstāšanos ar jau pieminēto Daft Punk.

Kad 2009. gadā iznāca albums Wolfgang Amadeus Phoenix, viņi kļuva par vienu no pēdējās dekādes nozīmīgākajām grupām. Ne velti Lisztomania, 1901 un Rome joprojām tiek bieži atskaņotas, un albums ir ieguvis Grammy balvu kā labākais alternatīvais albums. Wolfgang Amadeus Phoenix patiešām ir kļuvis par vēsturiski nozīmīgu un atmiņā paliekošu vērtību. Vairākas grupas ir mēģinājušas atkārtot šī albuma noskaņas, lai gūtu panākumus, taču nevienai tas līdz šim tā arī tas nav izdevies.

"Viņi ir labākā desmitgades grupa," saka ilggadējais grupas draugs un Vampire Weekend līderis Ezra Koenings, kurš arī piedalījies jaunā albuma dziesmas Tonight ierakstā. Phoenix muzikālā darbība ir mērķtiecīgs un ievērojams process, kas joprojām ietekmē visu popkultūru. Alpha Zulu, grupas septītais pašproducētais albums, tika ierakstīts pandēmijas laikā Luvras muzejā. Tas ir apliecinājums viņu popularitātei, kas tapis, iedvesmojoties no ikoniskiem mākslas darbiem.

Pēc mūzikas kritiķu domām, Phoenix joprojām dara savu darbu vislabāk ar tiem raksturīgo vieglumu un specifisku estētiku. Ieraksts atspoguļo grupas nepārtraukto vitalitāti un vēlmi radīt ko jaunu. Phoenix prasmīgi apvieno jautrību ar dziļumu. Ir pagājis ilgs laiks, kopš tie skan tik brīvi, ik uz soļa izaicinot klausītāju.

Melodiju kvalitāte, dziesmu noskaņas un skanējums noteikti padarīs Alpha Zulu par vienu no gada labākajiem albumiem. Tā producēšanā piedalījās leģendārās grupas Daft Punk dalībnieks Tomā Bangaltā, kurš palīdzēja Phoenix pēc sava kolēģa Filipa Zdara (Cassius) traģiskās nāves 2019. gadā. Šis albums ir daļēji veltīts abu draudzībai. Arī stāsts par albuma nosaukumu ir neparasts. Grupas solista Marsa sieva, režisore un aktrise Sofija Kopola, reiz lidoja privātā lidmašīnā un vētras laikā piedzīvoja turbulenci, un pilots iekliedzās Alpha Zulu! lidmašīnas skaļrunī.

Šajā tūrē Phoenix izmanto ļoti iedarbīgu scenogrāfiju, kas katru skaņdarbu ietērpj dažādās dekorācijās. Tie ir kā vīns – ar katru gadu kļūst arvien labāki.

Pirmās biļetes uz koncertu kā vienmēr ir lētākas. Īstiem faniem, nepacietīgiem un taupīgiem, biļetes būs pieejamas jau no 17. novembra plkst. 10.00!

Lai saņemtu atlaidi, būs nepieciešams īpašs kods. Sazinies ar 8 Days A Week Facebook vai www.8dw.lt, lai to saņemtu. Kods būs derīgs līdz 21. novembra plkst. 10.00.

Vairāk:
https://wearephenix.com
https://twitter.com/wearephenix
https://www.facebook.com/wearephenix
https://www.youtube.com/user/welovephoenix
https://www.instagram.com/wearephenix

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja