Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Septembrī Kuldīgā trešo reizi norisināsies klaviermūzikas festivāls Kuldīga Piano

Kuldīgā no 6. līdz 8. septembrim jau trešo reizi norisināsies klaviermūzikas festivāls Kuldīga Piano. Festivāla centrālais uzstādījums ir parādīt klavieru skanējuma daudzveidību un mūsdienu spēlēšanas tehnikas.

Festivāla programmā šoreiz virkne Latvijas vadošo pianistu, savukārt festivāla galvenajā koncertā uzstāsies pianists, komponists un mūzikas producents no Hamburgas - Niklass Pašburgs.

Niklasu Pašburgu (Niklas Paschburg) jau kopš pusaudža gadiem ir ieinteresējusi iespēja sapludināt savas saknes klaviermūzikā un akordeona spēlē ar producēšanas prasmēm datorā. Viņš sāka komponēt savas pirmās dziesmas un līdz ar to sāka savu ceļojumu cauri skaņu hibrīdam, kas apvieno klasiskās mūzikas klavieru pasauli (Bahs, Bēthovens, Mocarts, Haidns, Satī, Debisī u.c.) ar mūsdienīgu pieeju mūzikas producēšanai un skanējumam. Niklass turpina savu skaņas attīstību hibrīda stilā, kas bieži tiek identificēts kā ambientais pops. Šie žanri viņa mūzikā izceļas visvairāk - divas šķietami attālas pasaules, kuras patiesībā var mierīgi pastāvēt līdzās, plūstot starp mieru, pārdomām un svinīgu plašumu.

Festivālu ar savu solokoncertu Kļaviņš Piano koncertzālē 6. septembrī atklās izcilais komponists Uģis Prauliņš, kurš plaši iemīļots ar saviem skaņdarbiem koriem, un ir vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas un Grammy nominants. “Festivāla otrās dienas programmā tiks turpinātas iepriekšējos gados iesāktās tradīcijas - ar bezmaksas koncertu pils dārzā kuldīdzniekus priecēs Edgars Cīrulis. Restorānā Bangerts unikālā mūzikas un garšu pasaulē šoreiz mūs vedīs talantīgais un starptautisku atzinību guvušais pianists Reinis Zariņš. Vēlāk Sv. Annas baznīcā savu oriģinālmūziku izpildīs jaunā un talantīgā Annika Lanka, kas vedīs apmeklētājus tuvāk mieram un apcerīgumam. Savukārt vakara noslēgumā Kļaviņš Piano koncertzālē uzstāsies duets Toms Mikāls un Evija Vēbere, pēc ilgiem laikiem publikas priekšā stāsies arī klavierbūvnieks un koncertzāles namatēvs Dāvids Kļaviņš. Vakaru noslēgs šīgada festivāla galvenais mākslinieks Niklass Pašburgs,” par festivāla programmu stāsta idejas autors un radošais direktors Dainis Tenis.

Dainis Tenis ir arī festivāla noslēguma koncerta mākslinieks, kas ar akustisko koncertprogrammu uzstāsies 8. septembrī Skrundas muižā. Festivāla ietvaros notiks arī jauno pianistu meistarklases, pop-up mūzikas un mākslas norises visā Kuldīgā.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja