Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas svētku laikā jau otro gadu norisināsies Ielu mūzikas diena

18. augustā Rīga uz vienu dienu pārvērtīsies par dzīvas, patiesas un ikvienam pieejamas mūzikas centru. Rīgas svētku laikā jau otro gadu pēc kārtas notiks Ielu mūzikas diena, informēja pasākuma rīkotāji. Mūzika Rīgai vijusies cauri jau gadsimtiem, piesātinot visus mūs ar dažādām emocijām un sajūtām.

Ielu mūzikas diena ir iespēja savas sajūtas darīt zināmas savai pilsētai un dalīties tajās ar citiem. Pērn Ielu mūzikas dienā piedalījās 250 dalībnieku no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Lietuvas, neskaitot vienkāršos garāmgājējus, kuriem bija iespēja iesaistīties mūzikas meistarklasēs un veidot kompozīcijas ar profesionāliem mūziķiem. "Pirmā Ielu mūzikas diena atmiņā palikusi kā ļoti pozitīvs notikums, kas saistās tikai un vienīgi ar labām emocijām. Parasti uz skatuves aiz manis stāv mūziķu grupa, kuras atbalsts ir būtisks, bet Ielu mūzikas dienā biju viens, kas sākotnēji mulsināja, tomēr šī sajūta pazuda jau pēc pirmajām piecām minūtēm. Tā bija lieliska iespēja sajust publiku. Varējām sadziedāties! Ja jānoformulē pavisam īsi, tad tas bija foršs piedzīvojums un jauna pieredze. Noteikti iesaku piedalīties visiem mūziku mīlošajiem un spēlējošajiem," iespaidos dalās mūziķis Intars Busulis.Ielu mūzikas dienas producente Linda Krūkle stāsta: "Ar Ielu mūzikas dienu mēs vēlamies motivēt sabiedrību kopā un indivīdus atsevišķi būt drošākiem, atklātākiem, tolerantākiem gan kā mūzikas klausītājiem, gan arī izpildītājiem. Tas ir reizē manifests par pozitīvu attieksmi vienam pret otru. Arī šogad mēs aicinām piedalīties gan profesionāļus, gan amatierus, jo pēc pirmās Ielu mūzikas dienas saņēmām daudzus pateicības zvanus un vēstules no vieniem un otriem, apliecinot šī pasākuma nozīmi viņu muzikālajā dzīvē. Dažiem tā bija unikāla iespēja spēlēt savi pirmajai publikai, savukārt dažiem – nokāpt no ierastās skatuves un atklāt sevi jaunā ampluā. Galvenais Ielu mūzikas dienas mērķis ir piepildīt ielas ar skaņu, prieku un lielisku, draudzīgu atmosfēru."Ielu mūzikas diena notiks 18. augustā no plkst. 14 līdz 21 vairākās Rīgas ielās un parkos. Pasākuma programmu veidos ikviens muzicēt gribētājas, kas pieteiks savu dalību līdz 10. augustam, aizpildot reģistrācijas anketu pasākuma oficiālajā mājas lapā www.ielumuzika.lv.Organizatori dalībniekiem piedāvā ar Rīgas domi saskaņotas muzicēšanas vietas, kuras tiks nodalītas ar pasākuma simboliku. Šogad dalībnieki varēs muzicēt Bastejkalnā, Zviedru vārtos, Torņa, Kaļķu, Vaļņu, Skārņu un Audēju ielās, kā arī Berga Bazārā un Kalnciema ielā. Dažas no tām būs tikai akustiskās vietas, dažās būs nodrošināta elektrības pieeja. Ar Ielu mūzikas dienas programmu varēs iepazīties, tuvojoties Rīgas svētkiem.

Pats pasākuma formulējums jau izsaka, ka šī ir ielu mūzika, tāpēc šajā dienā nav speciālas skatuves un aprīkojuma – tikai tik, cik pats var atnest. Tā kā šogad Rīgas svētki veltīti 730. gadadienai, kopš Rīgas iestāšanās Hanzas pilsētu savienībā, Ielu mūzikas dienas rīkotāji aicina dalībniekus savos priekšnesumos atspoguļot 13. gadsimta mūzikas daiļradi. Tomēr, tāpat kā iepriekš, pasākumā skanēs gan folklora, gan klasiskā, roka un cita stila mūzika.

Kā vēstīts iepriekš, no 17. līdz 19. augustam norisināsies gada lielākais notikums galvaspilsētā - Rīgas svētki, piedāvājot plašu mūzikas, mākslas, teātra un dejas izrāžu, sporta pasākumu un atrakciju kaleidoskops apmēram 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja