Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Pulsējoši pozitīva vasaras enerģija. Donam – albums Laiks un koncerts Daugavas stadionā

Daugavas stadions ir izaicinājums apskaņotājiem, un Dona koncertā sestdien, 17. augustā, pirmo reizi tiks izmantotas jaunas tehnoloģijas

"Būs labākā skaņa Baltijā," gandarīts ir dziedātājs. "Šī ir lielākā skatuve, uz kuras līdz šim esmu kāpis solo koncertā. Protams, ir arī satraukums, bet visam pāri jūtos saviļņots un pateicīgs par iespēju tik daudziem klausītājiem izpildīt savu mūziku. Apsolu, ka šis būs īpašs vakars mums visiem!"

Nosaukums Laiks ir gan koncertam, gan tikko izdotajam albumam. "Tā ir tēma, kas vijas cauri gan manām domām, gan dziesmām albumā. Tie ir jautājumi, uz kuriem kādreiz nemaz nav atbilžu," teic dziedātājs.

Par laiku runājot, koncertā tiek solītas arī dziesmas no Dona karjeras pirmsākumiem. Kurš bija starta brīdis? "Ar pirmo dziesmu āķis bija lūpā. Pārējais ir sekundāri. Pirmā dziesma bija indikators, kad sapratu, ka radīt, spēlēt, ar dziesmām iepriecināt, dziedāt kopā un sajust emocijas, – tas mani saista. Tās emocijas nevar iesvērt, tās nevar iepakot. Tas ir jāizdzīvo," skaidro Dons. "Un svarīgi jau ir arī nemest plinti krūmos, kad varbūt nesanāk, kā gribētos."

Taujāts, kas ir galvenais – melodija vai vārdi, dziedātājs atjautā pretī: "Kas ir labāks – sāls vai cukurs? Katram ir sava vieta. Vienu dienu mani uzrunā vārds, citā dienā – melodija. Bet laikam primārā tomēr ir melodija, jo tai var pielikt klāt "bildi". Līdzko ir vārds, tas jau dod citu svaru un jēgu. Nodalīt, kas ir svarīgāks, es nevaru. Jābūt harmonijai."

Dziedātājs stāsta: "Pēdējos gados mani visvairāk ir uzrunājusi tieši sadarbība ar dažādiem mūziķiem un producentiem – kopīga dziesmu rakstīšana, melodiju un rīmju meklēšana, kopējā lielā dziesmas puzura veidošana. Albums Laiks tapis pusotra gada laikā, daudzas dziesmas sarakstītas ārpus Latvijas, daudzas palikušas aiz strīpas, jo šis periods bijis produktīvs." Albuma pavadošais singls ir dziesma Bultiņa melnā, kas tapusi starp Berlīni un Rīgu un brīnišķīgi atbilst apkārt pulsējošajai pozitīvajai vasaras enerģijai. "Ar to vēlos atgādināt ne tikai sev, bet arī saviem klausītājiem – mirkļos, kad jūtamies iestiguši, nedaudz jānorimst, jāpierimst un jāsāk no jauna!" Dons uzsver.

Arī koncerts Laiks būs atspēriens kaut kam jaunam? "Noteikti! Tie ir svētki. Tas ir kā izlaidums. Jo ir iznācis albums, ir pagājis gads Eirovīzijā. Septembrī jau ķeršos klāt nākamajam darbam. Nesēdēšu rokas klēpī salicis. Tas nav par mani!"

Eirovīzijas sakarā Donam septembrī sarunāta kāda tikšanās. "Mēģināsim, darīsim. Ja to varēs parādīt publikai, tad parādīsim. Esmu pozitīvi satraukts! Man svarīgi piedzīvot radīšanas brīdi. Kā darbam pēc tam veiksies – tas jau rakstīts zvaigznēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja