Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Koncertā Mūzikā vienoti Ziemassvētkos Rīgā uzstāsies mūziķi no Vācijas, Lietuvas un Latvijas

Latvijas Universitātes Lielajā aulā 12. decembrī plkst. 18.30 notiks koncerts Mūzikā vienoti Ziemassvētkos, kurā ar īpašu akadēmiskās mūzikas programmu uzstāsies mūziķi no Rostokas Teātra un mūzikas augstskolas, Lietuvas Teātra un mūzikas akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Ik gadu Ziemassvētku koncertu Rīgā rīko Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs. "Mūsu pamata darbība ir saistīta ar zinātniskās sadarbības veicināšanu Vācijas un Baltijas valstu starpā, organizējot zinātniskus pasākumus un atbalstot zinātniskās sadarbības projektus, bet katru gadu Adventa laikā organizējam koncertu, kurā uzstājas mūziķi no Vācijas un Baltijas valstu augstskolām. Esam patiesi priecīgi, ka šajā gadā varam turpināt šo Ziemassvētku tradīciju un Rīgā pulcēt mūziķus tik kuplā skaitā," stāsta Biroja vadītāja Ieva Pranka.

Pārstāvot Rostokas Teātra un mūzikas augstskolu, koncertā uzstāsies trīs ļoti talantīgas mūziķes - Terēza Čunke (Theresa Zschunke), Mereta Luīza Fogele (Meret Louisa Vogel) un Hanna Hauzere (Hannah Hauser). Trio izpildījumā koncertā skanēs tādu labi zināmu komponistu darbi kā Makss Rēgers un Georgs Frīdrihs Hendelis.

Ar Baltijas valstu komponistu skaņdarbiem iepazīstinās mūziķi no Lietuvas Teātra un mūzikas akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Doma Sauleviča (Domas Saulevičius) un Gražīnas Zalatorienes (Gražina Zalatorienė) izpildījumā dzirdēsim tādu autoru darbus kā Benjamins Borbulskis un Zita Bružaite. Savukārt Emīla Dārziņa kompozīciju Aizver actiņas un smaidi izpildīs Evita Martinija un Ērika Jēkabsone no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Bezmaksas biļetes pieejamas: ej.uz/Christmas_2023

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja