Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Klavierēm jāskan visur un visādi. No 6. līdz 8. septembrim aicina festivāls Kuldīga Piano

Stundām ilgi nīkstot lidostās, noteikti ne vienam vien ir ienākusi prātā doma, ka gaidīšana kļūtu patīkamāka, ja tur būtu klavieres, kur kādam piesēsties un pārtraukt to nospiedošo, slimnīcu atgādinošo noskaņu, kur dzird tikai biklas balsis, soļus un koferu šļūkāšanu pa grīdu...

 28. augustā Rīgas lidostā šo vīziju piepildījums notika – uzgaidāmajās telpās bija izvietotas trīs klavieres, kuras spēlēja pianisti, bet arī kaut kur ceļojošie izmantoja iespēju pamuzicēt, iepriecinot pārējos pasažierus. Vislielākais pārsteigums daudziem bija lidostas telpās novietotais Steynway & Sons flīģelis, kas "spēlēja sevi pats", taustiņiem spiežoties kā no neredzamu roku pieskārieniem. Līdzās sastaptais Dainis Tenis, grupas Dagamba dalībnieks, kurš ir arī festivāla Kuldīga Piano idejas autors un radošais direktors, pastāstīja, ka ar šo pašspēlējošo klavieru tehnoloģiju tagad iespējams "pieslēgties" jebkuram koncertam un klausīties to savās mājās. Aprakstītā zibakcija Rīgas lidostā, kuras laikā varēja baudīt gan Daiņa, gan klavieru būvnieka Dāvida Kļaviņa, gan jauno pianistu priekšnesumus, jau kļuvusi par festivāla Kuldīga Piano atklāšanas tradīciju, gaidot galvenos notikumus, kas šogad notiks no 6. līdz 8. septembrim. Kuldīga Piano notiks trešo reizi, lai turpinātu iepazīstināt ar klavieru skanējuma daudzveidību un mūsdienu spēlēšanas tehnikām.

Festivālu ar savu solokoncertu Kļaviņš Piano koncertzālē 6. septembrī atklās komponists Uģis Prauliņš – vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas un arī Grammy nominants, kurš pazīstams gan ar saviem skaņdarbiem koriem, gan kā pēdējos gados atdzimušās latviešu progroka grupas Vecās mājas līderis.

Festivāla otrās dienas programmā bezmaksas koncertu Kuldīgas pils dārzā sniegs Edgars Cīrulis, bet restorānā Bangerts mūzikas un garšu pasaulē klausītājiem ļaus gremdēties starptautisku atzinību guvušais pianists Reinis Zariņš. Svētās Annas baznīcā savu oriģinālmūziku spēlēs jaunā pianiste Annika Lanka, savukārt Kļaviņš Piano koncertzālē uzstāsies Toms Mikāls un Evija Vēbere. Pēc ilgiem laikiem publikas priekšā uzstāsies arī klavierbūvnieks un koncertzāles namatēvs Dāvids Kļaviņš.

Šīgada festivāla galvenais mākslinieks ir Niklass Pašburgs, kurš savos darbos apvieno klasiskās mūzikas klavieru pasauli ar mūsdienīgu pieeju mūzikas producēšanai un skanējumam.

Festivāla ietvaros notiks arī jauno pianistu meistarklases un mākslas norises visā Kuldīgā. Pats Kuldīga Piano rīkotājs Dainis Tenis uzstāsies festivāla noslēgumā 8. septembrī Skrundas muižā ar akustisko koncertprogrammu.

Sīkāk – Facebook.com/kuldigapiano/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja