Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Izdota jaunā un talantīgā latviešu trombonista Vadima Dmitrijeva kvinteta vinila plate Integration!

Neatkarīgās džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdota Lielās mūzikas balvas nominanta jaunā un talantīgā latviešu džeza trombonista Vadima Dmitrijeva kvinteta skaņu plate Integration!

Jaunajā platē iekļauti pieci skaņdarbi, kas ieskaņoti koncertā džeza klubā M/Darbnīca Rīgā, 2022. gada 3. decembrī, Vadimam muzicējot kopā ar savu Hamburgas kvintetu - kolēģiem un draugiem no Hamburgas Mūzikas un Teātra augstskolas, kuras maģistra nodaļu Vadims pašlaik absolvē.

“Esmu ļoti pateicīgs Jersika Records par man doto iespēju dzirdēt manus skaņdarbus platē. Manuprāt, šī mūzika perfekti iederas būt vinilā. Tā ir skaista, svingojoša un enerģijas pilna. Šajā ierakstā var dzirdēt labākos manas paaudzes Hamburgas mūziķus, kuri ir izcili tikuši galā ar manu jaundarbu izpildīšanu!” par jauno plati stāsta Vadims Dmitrijevs.

Albuma titulskaņdarbs Integration ir iekļauts arī pērn klajā nākušajā Latvijas džeza mūzikas izlasē Live At The M/Darbnīca Vol.1. (Jazz In Riga, Latvia, 2022/2023), kurā apkopoti trīspadsmit koncertieraksti, kas veikti šobrīd vadošajā džeza koncertvietā Rīgā - kultūrtelpā M/Darbnīca Briāna ielas radošajā kvartālā.

Vadima Dmitrijeva kvintetā muzicē arī pianiste Sofija Ostere (Sophia Oster), saksofonists Kamils Husianovs (Kamil Husyainov), basists Timons Krāmers (Timon Kraemer) un bundzinieks Bastians Menzs (Bastian Menz). Vadims Dmitrijevs tika nominēts Lielajai mūzikas balvai 2023 kategorijā Gada jaunais mūziķis, kā arī ieguva Lielās mūzikas balvas Delfi publikas simpātiju balvu.

Albuma ieraksts veikts pilnīgi analogi, uz lentes, skaņu režisora Mārtiņa Krastiņa vadībā. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Maijas Moiras Mazanovas un Emīlijas Paulas Andersones fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki.

Jauno vinila plati var iegādāties visos mūzikas veikalos, kā arī izdevniecības Jersika Records mājaslapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

Plates prezentācijas koncerts notiks festivāla Rīgas ritmi ietvaros, šo sestdien, 6.jūlijā, mākslas centrā Noass, AB dambī 2, kur no plkst.18.00 darbosies Jersika Stage skatuve un koncertus sniegs Indriķa Veitnera/Ērika Mieža, Vadima Dmitrijeva un Toma Rudzinska kvarteti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja