Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aicina jaunās grupas pieteikt dalību festivālā Bildes 2012

Šī gada oktobra beigās Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivālā Bildes 2012 jau tradicionāli notiks koncerts, kurā tiek aicinātas uzstāties jaunās, mazpazīstamās, Bildēs vēl nestartējušās grupas kopprojektos ar kādu jau Latvijā zināmu mūziķi.

Šāds kopprojektu koncerts pirmo reizi notika 2001. gadā, un šobrīd tas jau ir kļuvis par neatņemamu festivāla sastāvdaļu, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi, stāsta Bilžu biroja pārstāve Tija Auziņa.

Jauno un labi zināmo mūziķu koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas - viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, otra – jaunā aranžējumā veidota kāda Bilžu veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta. Kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā ir piedzīvojums ne tikai jaunajiem izpildītājiem, bet arī jau pieredzējušiem mūziķiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un Bilžu veterāni kļūst par sadarbības partneriem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos vai, piemēram, ieraksta dziesmu un uzfilmē videoklipu.

Grupas Strong Mint bundzinieks Pēteris Ozols par pieredzi Bilžu jauno grupu un veterānu kopprojektu koncertā saka: "Sākumā neticējām, ka mums būs jāsadarbojas ar AlisP jeb Gundaru Rulli. Viņš grupas dalībniekiem bija un aizvien ir liels iedvesmas avots. Jāatzīst, ka sākumā bijām neziņā, vai maz varēsim "turēt līdzi", jo lielākā daļa grupas dalībnieku bija gados jauni skolnieki. Baidījāmies, ka mūs neņems nopietni. Bet Gundars atnāca uz mēģinājumu, un tālāk viss gāja kā pa sviestu, bija ļoti viegli saspēlēties. Galu galā pēc vairākiem mēģinājumiem mēs bijām ļoti apmierināti gan ar dziesmu, gan Bildēs iegūto pieredzi kopumā. Šāda sadarbība viennozīmīgi bija liels gods un lieliska iespēja!"

Savukārt grupas Ar basām kājām solists Gļebs Peško atklāj: "Mums festivāls Bildes bija patīkams pārbaudījums, jo bija jāuzstājas kopā ar sabiedrībā labi pazīstamu un talantīgu cilvēku. Sākumā bija nelielas bažas, vai Martam Kristiānam Kalniņam patiks tas, ko mēs spēlējam, vai patiks viņa dziesma mūsu aranžējumā, un pats galvenais – vai mūsu kopīgais veikums patiks klausītājiem. Tiesa, mēs bijām ļoti satraukušies, jo ar Martu pirmo reizi tikāmies tikai dienu pirms koncerta. Viņš apsēdās pie klavierēm un uzsauca: "Nu, džeki, rādiet, kas jums tur ir!" Un mēs rādījām! Nepilna stunda, un mēģinājums bija galā. Marts atvadījās, sakot, koncertā viss būs super, un aizskrēja tālāk. Lieki teikt, ka koncerts tiešām bija lielisks. Daudzie klausītāji un lieliskā apskaņošana radīja neaizmirstamas sajūtas. Paldies Martam un visam Bilžu personālam!"

Grupas Predict ģitārists Jevgenijs Mironovs uzsver: "Pateicoties festivālam Bildes, mēs satikāmies ar talantīgo Māru Upmani-Holšteini, ar kuru ne tikai veiksmīgi sagatavojām mūsu uzstāšanos, bet arī kļuvām labi draugi. Festivālā iespējams gūt pozitīvas emocijas, jaunus draugus, kontaktus un iespaidus. Pēc pirmās dziesmas izpildīšanas, kad Kongresu nama milzīgā zāle aplaudēja bez apstāšanas – tā bija svētlaime!"

Arī šogad jaunās grupas tiek aicinātas pieteikt savu dalību festivālā Bildes 2012. Piepulcēties Bildēm var arī mūziķi un kolektīvi, kuri vēlas piedalīties Bilžu folka jauno dziesminieku, džeza un blūza koncertos. Ar Bildes 2012 jauno grupu dalībnieku atlases noteikumiem un pieteikšanās kārtību var iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja