Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Mākslas akadēmijas aulā atklās poļu mākslinieka Pāvela Novaka izstādi Ziedi un asinis

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā no 9. marta līdz 6. aprīlim būs iespēja apmeklēt Varšavas Mākslas akadēmijas profesora Pāvela Novaka (Pawel Nowak) izstādi Ziedi un asinis, informēja LMA sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Izstādes ekspozīciju veidos darbi no sērijām Sajūtu morfoloģija un Ziedi – kopā sapludinātas, tās aktualizē dzīvības un nāves jautājumus. Ikviens interesents aicināts uz izstādes atklāšanu 8. martā plkst. 17.00.

Darbi no sērijas Sajūtu morfoloģija piepildīs LMA aulu ar cilvēka sirds stikla atlējumiem. Tie būs piestiprināti pie tieviem metāla stieņiem tieši sirds augstumā. Šīs stikla sirdis būs novietotas tuvu viena otrai, atdalot tās tikai ar vienu soli, ar vienu sirdsdarbības pukstu, simbolizējot cilvēka privāto telpu un emocionālo stāvokli, kurš acumirklīgi var mainīties, aizskarot personiskās telpas robežas. Mākslinieks savos darbos izmanto trauslu materiālu un spēcīgu simbolu kopumu kā vēstījumu par neaizsargātību pret ārējo faktoru ietekmi. Savukārt darbus no sērijas Ziedi caurstrāvo mīlestība, ticība un cerība, iemiesojot sevī mūžības ideju. Sērijas darbi ir mozaīkas, kuras veidotas no ziedlapiņām, arī no tuvu cilvēku bēru un kāzu ziedu ziedlapiņām, kas liek noprast, ka darbi ir personiski un emocionāli lādēti. Šie darbi ir kā atgādinājums par dzīves ciklu, kurš mijas ar prieku un skumjām, un to, ka šīs emocijas ir savstarpēji saistītas un nevar būt atdalītas.

Pāvels Novaks (Paweł Nowak) (1965) ir poļu laikmetīgās mākslas pārstāvis. 1990. gadā absolvējis Varšavas Mākslas akadēmiju, kur šobrīd strādā par profesoru Grafikas fakultātē. Kopš 2005. gada viņš vada zīmēšanas studiju Polijas-Japānas Informācijas tehnoloģiju akadēmijā (Varšavā). Regulāri piedalās vietējās un starptautiskās mākslas izstādēs un projektos un īstenojis vairāk kā 50 personālizstādes Polijā, ASV, Vācijā un citviet Eiropā.

Latvijas Mākslas akadēmijai ir vairāk nekā desmit gadu ilga sadarbība ar Varšavas Mākslas akadēmiju, kurā regulāri notiek studentu un pasniedzēju apmaiņa Erasmus+ programmas ietvaros. Šī izstāde tapusi sadarbībā ar Varšavas Mākslas akadēmiju un Polijas vēstniecību Latvijā.

Izstādi var apskatīt P.–P. 10–18; pārtraukums: 14.30–15

Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja