Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Izstāžu zālē Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa tiks atklāta Ata Jākobsona personālizstāde Debess ķermeņi

Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 18.00 izstāžu zālē Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa Lielajā zālē tiks atklāta Ata Jākobsona personālizstāde Debess ķermeņi. Izstāde apmeklētājiem būs skatāma no 5. jūlija līdz 25. augustam

Izstāde Debess kermeņi (Heaven's Bodies) ir Ata Jākobsona personālizstāde, kas veidota sadarbībā ar Ode projects un māksliniekiem Reini Semēvicu, Lindu Boļšakovu, Sandru Kosorotovu. Izstādes kuratore un pētniece – Anna Vilīte. Caur mākslas darbiem, skaņdarbiem un transformatīvām praksēm, šī izstāde ir aicinājums atklāt neredzamās pasaules frekvences un piedzīvot individuālās un kolektīvās apziņas vienojošo spēku. Izpētes centrā ir jēdziens par dzīvi saskaņā ar dabas ritmiem, vides apziņu un personīgo labbūtību, kā arī to kopsaucēju meklēšana.

Šo mākslas darbu sēriju Atis Jākobsons radījis, iedvesmojoties no dabā sastopamo frekvenču viļņu plūsmas novērojumu paraugiem. Tas ir vizuāls pētījums par cilvēka mijiedarbību ar pasauli vibrācijas enerģijas līmenī un tās iedarbību uz cilvēka psihi un zemapziņu.

“Gleznu sērija ir kā sava veida portāli uz iekšējo mieru un harmoniju. Tas ir personisks meditatīvs ceļojums, tiekšanās uz iekšējo mieru, iekšējās pasaules attēlojums telpā. Es meklēju veidus, kā ar vizuālās mākslas, skaņas un dažādu dabas elementu un ritmu pielietojumu var radīt meditatīvu telpu, kas reflektē par cilvēka labbūtību un dažādiem apziņas stāvokļiem,” saka Atis par saviem darbiem.

Izstādei radītie skaņdarbi, kuru līdzautors ir Reinis Semēvics, kalpos kā instruments, kas samazinās distanci starp vizuālās mākslas darbiem un auditoriju. Sandra Kosorotova uzstāsies ar lasījumu-performanci–dziedinošu seansu par rituāliem. Sadarbībā ar starpdisciplināro mākslinieci Lindu Boļšakovu notiks radošās darbnīca ar un par augu pasauli, kuru mērķis ir veicināt dziedināšanu un atjaunot mūsu saikni ar dabas ritmiem.

Pavadošā programma:

  • 19. jūlijā plkst. 19.30 – Igauņu mākslinieces Sandras Kosorotovas performance;
  • 20. jūlijā plkst. 11.30 – radošās darbnīcas ar starpdisciplināro mākslinieci Lindu Boļšakovu. 

Dalība darbnīcā bez maksas ar derīgu ieejas biļeti izstādē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja