Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ISSP galerijā skatāms izstāžu cikls Mūsdienu fotogrāfijas vēstures I

ISSP galerijā no 17. maija līdz 27 jūnijam skatāms izstāžu cikls Mūsdienu fotogrāfijas vēstures I, kurā piedalās mākslinieces Kristīne Krauze-Slucka un Agate Tūna, informēja izstādes rīkotāji.

Mūsdienu fotogrāfijas vēstures I uzsāk divu izstāžu ciklu ISSP galerijā, kurā atspoguļotas vairāku mākslinieku versijas un interpretācijas par vietējās fotogrāfijas vēstures rakstīšanas procesiem.

Kā vienlaikus aizpildīt padziļinātas vēstures vakuumu un kritiski pārskatīt līdzšinējos naratīvus? Jaunie darbi radīti, atsaucoties uz un veidojot dialogu ar dažādu vēsturisko periodu fotogrāfiem un fenomeniem, kā arī sadarbojoties ar attiecīgo tēmu pētniekiem.

Kristīne Krauze-Slucka strādājusi ar 1980. un 1990. gadu mijā aktīvās, bet mūsdienās maz pazīstamās fotogrāfes Inas Stūres (1958-2006) arhīvu. Jaunais darbs uzdod jautājumus par sieviešu "pazušanu" no vēstures un izceļ Stūres ekspresīvos, inscenētos attēlus uz pārmaiņu perioda pieticīgo dzīves apstākļu un sadzīves fona. Abu mākslinieču prakses vieno savam laikam eksperimentāla pieeja un fokuss uz attēla materialitāti. Savukārt Agate Tūna, personisku un māksliniecisku interešu vadīta, meklē paranormālās un iluzionisma fotogrāfijas pavedienus Latvijā, izaicinot ierastās fotogrāfijas medija robežas un attiecības ar realitāti. Vēstures, tai skaitā mākslas vēstures, rakstīšana nekad nav neitrāla, bet ir ievīta sociālā un politiskā kontekstā, iekļaujot zināmas varas attiecības un krietnu daļu personisku izvēļu. Izstāžu cikls izceļ ikvienas vēstures versijas subjektivitāti un dažādas vietējās fotogrāfijas mazāk zināmās šķautnes.

Otrā cikla izstāde Mūsdienu fotogrāfijas vēstures II (mākslinieki – Annemarija Gulbe, Konstantīns Žukovs) norisināsies no 5.07 līdz 15.08.2024.

Izstāžu cikla kuratore – Liāna Ivete Žilde, scenogrāfe – Liene Pavlovska.

Izstādi organizē Biedrība ISSP, kas jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja