Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Galerijā Jēkabs būs skatāma Lilitas Postažas piemiņas izstāde

Mākslas galerijā Jēkabs no 17. oktobra līdz 17. novembrim skatāma ievērojamas gleznotājas, tekstilmākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde, informēja galerijas pārstāvji.

Lilita Postažā savos darbos apvienoja ikdienišķus mirkļus ar mūžīgo realitātes esamības izjūtu. Viņa mīlēja filozofiskas tēmas. Viņas darbos cilvēka tēls atklājas ļoti atšķirīgi, tomēr vairumā darbu valda liriski harmoniskas noskaņas. Sievietei ir galvenā nozīme šajā Lilitas Postažas personiskajā mitoloģijā. Tajā atklājas visas sievietes būtības daudzslāņainība - gan kā sievietes, visas dzīvās radības sargātāja, iedvesmotāja un audzinātāja, radītāja un ārdītāja. Putni simbolizē brīvību un vieglumu, arī dabas balsi, kas uzrunājot cilvēku liek ieklausīties sevī, atpazīt zemapziņas signālus un vēstījumus.

Lilitas Postažas daiļradi raksturo individuāls un atpazīstams izteiksmes veids. Stilistiska ekspresija vērojama līdztekus flāmu klasiķu glezniecības tradīcijām. Lilitas Postažas mākslas izteiksmes veidu varētu raksturot kā simbolisko reālismu, jo viņa gleznoja atpazīstamus tēlus – zivis, putnus, reālas sievietes no savas vides, taču šie tēli ietērpti filozofiska vispārinājuma vai pasakaina simbolisma kontekstos. Ideja, simboli un kolorīts – tās ir vērtības, uz kurām balstījās Lilitas Postažas māksla, pasaules uztvere un dzīves vērtību sistēma. Šo piepildīto saturisko plānu ikvienā darbā Lilitas Postažas papildināja ar mīlestību un rūpību izsvērtas gleznieciskās kvalitātes - kolorīts un faktūra.

Lilita Postaža pabeidza Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu, piedalījusies neskaitāmās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, rīkojusi personālizstādes. Par izcilu radošu sniegumu saņēmusi apbalvojumus gan Latvijas, gan ārzemju starptautiskajās izstādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja