Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Istaba skatāma Elīnas Brasliņas izstāde Vecāku būšana. Pirmais gads portretos

No 5. septembra galerijā Istaba – Elīnas Brasliņas zīmējumu izstāde Vecāku būšana. Pirmais gads portretos, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādi rīko biedrība My First Year Too un tā tapusi, balstoties uz biedrības veidoto saturu sociālo mediju platformā Instagram (@my_first_year_too), kurā mammas un nu jau biežāk arī tēti dalās ar stāstiem par savu pieredzi pirmajā gadā jaunajā lomā. Katra stāsta ilustrācijā Elīna Brasliņa ar taupīgi, bet trāpīgi izmantotiem līdzekļiem – nelielu formātu un veiklu, dažbrīd meklējošu krāsainā zīmuļa līniju – tver pozas un raksturus, radot apjomīgu portretu sēriju. Izstādē apskatāmi gandrīz 200 zīmējumi, kas tapuši pēdējā pusotra gada laikā.

"Katra stāsta portrets top, iedvesmojoties no stāsta autores vai autora atsūtītajām fotogrāfijām. Tas vienmēr notiek brīvdienās, nedaudz drudžaini, kamēr mans bērns guļ diendusu. Zīmēju uz steigā sašķērētiem papīra gabaliem, ar ne līdz galam noasinātiem zīmuļiem, bieži vien iztiekot bez dzēšgumijas un cerot, ka šķībumi un greizumi piešķirs ilustrācijai raksturu," stāsta Elīna Brasliņa.

Elīna Brasliņa ir ilustratore un bērnu grāmatu māksliniece, kas sadarbojas gan ar latviešu, gan ārzemju izdevniecībām - grāmatas ar Elīnas ilustrācijām lasāmas vairāk nekā 35 valodās. Elīna ir saņēmusi vienu Jāņa Baltvilka balvu un četras Zelta ābeles balvas grāmatu mākslā. Viņa ir piedalījusies ilustrāciju, grafikas un laikmetīgās mākslas izstādēs Latvijā un citviet pasaulē. Elīna  ir Edmunda Jansona animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi māksliniece un šobrīd ar režisoru strādā pie viņa nākamās filmas.

My First Year Too autores ir publiciste un žurnāliste Agra Lieģe-Doležko, māksliniece Elīna Brasliņa un kultūras darbiniece Elīna Bērziņa. Projekta autores aicina vecākus stāstīt savus patiesos, unikālos un reizē neizskaistinātos stāstus, bet sabiedrību – klausīties, noticēt un izprast, ka šī milzīgā un nereti šokējošā pāreja no viena eksistences veida citā nav nedz vienkārša, nedz viennozīmīga, nedz arī tikai un vienīgi rožaina. Ap stāstiem, kas tiek publicēti latviešu un angļu valodā, izveidojusies arī atbalstoša kopiena – lasītājas un lasītāji, kuri pieņem un svin dažādību!

Izstādi papildinās pasākumu programma, tostarp sietspiedes apdrukas darbnīca, kā arī izstādes izskaņas pasākums, kurā vecākiem būs iespēja saņemt savus portretus. Izstādes ietvaros 9. septembrī galerijā Istaba notiks arī My First Year Too rīkota diskusija par vardarbīgu dzemdību pieredzi Latvijā. Izstāde būs skatāma līdz 2. oktobrim.

instagram.com/my_first_year_too

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja