Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina iesniegt pieteikumus Sony World Photography Awards fotogrāfiju konkursam

No šī gada 1. jūnija ikviens var iesniegt pieteikumus prestižajam Sony World Photography Awards fotogrāfiju konkursam, kuru jau sešpadsmito reizi rīko Pasaules fotogrāfijas organizācija. Pieteikumus iespējams iesniegt bez maksas mājaslapā www.worldphoto.org. Studentu kategorijai pieteikumus iespējams iesniegt līdz šī gada 30. novembrim.

"Sony World Photography Awards apvieno labākos un talantīgākos mūsdienu fotogrāfus no visas pasaules, sniedzot iespēju attīstīt savu karjeru un sniegties pēc jaunām virsotnēm. Lai motivētu māksliniekus un radītu labumu gan sabiedrībai, gan pasaules pozitīvai attīstībai, Sony 2023. gada Sony World Photography Awards fotogrāfijas izstādes ietvaros ir iniciējis atbalsta kategoriju, kas mudinās māksliniekus turpināt attīstīt fotogrāfijas kultūru, piedāvājot globālu un dabai nozīmīgu norišu atspoguļošanu.

Uzvara šajā konkursā fotogrāfiem sniedz plašas iespējas visā pasaulē, tai skaitā iespēju izstādīt savus darbus pasaulē zināmās izstāžu zālēs. No 2023. gada 14. aprīļa līdz 1. maijam izstāde atgriezīsies mākslas centrā Somerset House Londonā, bet pēc tam tā turpinās savu ceļu uz citām pasaules valstīm.

Fotogrāfi visā pasaulē ir aicināti pieteikties 4 konkursa kategorijās: profesionālā (tiek vērtētas 5–10 viena autora fotogrāfijas, kuras iedalās desmit tematiskajās kategorijās), brīvā (katrs autors var iesniegt vienu fotogrāfiju, kas tiek iekļauta vienā no desmit tematiskajām kategorijām), jaunatnes (ar savām fotogrāfijām dalās jaunieši līdz 19 gadu vecumam) un studentu kategorija (studenti no visas pasaules, kas apgūst fotogrāfijas mākslu, piedalās ar saviem attēliem).

Fotogrāfiju iesniegšanas termiņi katrā no konkursa kategorijām:

  • Profesionālā: 2023. gada 13. janvāris, plkst. 16.00
  • Brīvā: 2023. gada 6. janvāris, plkst. 16.00
  • Studentu: 2022. gada 30. novembris, plkst. 16.00
  • Jauniešu: 2023. gada 6. janvāris, plkst. 16.00

Papildu iepriekš minētajām kategorijām tiek rīkotas arī dažādas balvu iniciatīvas – konkursa Nacionālā un reģionālā balva, Latīņamerikas profesionālā balva un Alfa sieviešu balva.

Pagājušā gada konkursā laurus šajā konkursā plūca divi Latvijas pārstāvji – brīvās kategorijas Nacionālo balvu ieguva rīdzinieks Viktors Rimarevs ar attēlu Haze jeb Dūmaka, kurā tika notverts mirklis, kad Baltijas jūras krastu bija pārņēmusi zemā migla, toties Alnis Stakle, profesionāls latviešu fotogrāfs un docētājs Rīgas Stradiņa universitātē, uzvarēja konkursa profesionālajā kategorijā ar attēlu kolāžu sēriju Mellow Apocalypse jeb Maigā apokalipse.

Sony World Photography Awards konkursam var pieteikties, sākot no 2022. gada 1. jūnija. Pilns konkursa un tā kategoriju apraksts ir atrodams: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards.

Visu konkursa kategoriju uzvarētāji saņems balvā Sony digitālās attēlveidošanas aprīkojumu. Turklāt gada fotogrāfa titula ieguvējs saņems naudas balvu 25 000 dolāru apmērā, 5000 dolārus saņems gada fotogrāfs brīvajā konkursa kategorijā, un ilgtspējības balvas ieguvējs arī saņems 5000 dolārus.

2023. gada konkursā tiek rīkota vēl viena balvu iniciatīva, kurā tiks apbalvoti stāsti, cilvēki un organizācijas, kuru darbība izceļ vienu no Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) vides ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Fotogrāfijās var tikt ietvertas klimata pārmaiņas, pievērsta uzmanība tehnoloģijām un ekoinovācijām, kā arī fotogrāfijās var būt attēlotas atsevišķas personas vai grupas, kuras cenšas panākt pārmaiņas ekoloģijas jomā.

Ilgtspējas balvas uzvarētājs iegūs naudas balvu un varēs prezentēt savu projektu Sony World Photography Awards izstādē Londonā. Visi fotogrāfi, kas piedalās profesionālajā kategorijā, ir tiesīgi iegūt šo balvu.

2023. gadā tiek papildināts balvu fonds galvenā titula Gada fotogrāfs ieguvējam. Papildu 25 000 dolāru naudas balvai, Sony digitālās attēlveidošanas aprīkojumam un iekļaušanai Sony World Photography Awards izstādē un grāmatā, šī gada konkursa uzvarētājs varēs prezentēt savu projektu nākamajā konkursa izstādē Londonā.

Šī iespēja ļaus fotogrāfiem turpināt attīstīt savu uzvarējušo projektu vai radīt pavisam jaunu darbu, iegūstot iespēju savu darbu izstādīšanai un karjeras izaugsmei.

2023. gada konkursā jauniešu kategorijai būs citādāks formāts – varēs piedalīties ikviens, kurš ir jaunāks par 19 gadu vecumu, un iesniegt līdz 3 fotogrāfijām saistībā ar tēmu Tava ikdiena.

Jaunieši ir aicināti caur fotogrāfijām dalīties ar ainām no savas un apkārtējo cilvēku ikdienas. Neatkarīgi no tā, kādā fotogrāfijas žanrā vai tehnikā, jaunieši var attēlot rosīgu ielu, idillisku ainavu vai portretus – svarīgākais, lai jaunieši savās fotogrāfijās iekļauj unikālo skatījumu uz pasauli. Pēc tiesnešu vērtējuma tiks izvēlēti 10 jaunie fotogrāfi, kuri centīsies iegūt gada jauniešu fotogrāfa titulu.

Šogad konkursa studentu kategorijas dalībnieki ir aicināti iesniegt savus darbus saistībā ar tēmu Mainīgā pasaule. Mūsdienu pasaule strauji mainās, un konkurss meklē jaunos fotogrāfus, kas varētu parādīt pozitīvus attīstības un progresa stāstus. Studenti savos darbos var vēstīt par vidi, tehnoloģijām, darbu un dzīvesveidu.

Piecos līdz desmit attēlos fotogrāfiem ir jāattēlo, kā viņi vai kāds, ko viņi dokumentē, reaģē uz apkārtējām izmaiņām. Attēlus var fotografēt ar jebkuru ierīci, uzņemt jebkurā stilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja