Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rīgas Fotomēnesis 2014 izsludina pieteikšanos dalībai portfolio skatē

9. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā fotogrāfijas festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros norisināsies portfolio skate. Tajā būs iespēja piedalīties 30 fotogrāfiem (vieta skatē tiks piešķirtas pieteikšanās kārtībā), informēja pasākuma pārstāve Sabīne Jermaloviča.

Portfolio skate ir iespēja topošiem un profesionāliem fotogrāfiem individuālas tikšanās laikā saņemt padomus, ierosinājumus un konstruktīvu kritiku no jomas profesionāļiem. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums ir laba platforma tiem, kuri alkst pēc profesionāla vērtējuma saviem projektiem un ieteikumiem konceptuālai pieejai vai karjeras attīstībai. Piedalīties aicināti arī fotogrāfi, kuri vēl tikai attīsta savu projektu idejas un atrodas radošā tēla meklējumos.

30 vietas portfolio skatē tiek piešķirtas pieteikšanās kārtībā, tātad līdz brīdim, kamēr visas ir aizpildītas. Piedalīties aicināti dažādu jomu fotogrāfi — no mākslas līdz fotožurnālistikai. Rīkotāji iesaka ņemt līdzi vienu vai divas no savām darbu sērijām ar vienotu tematiku, nevis atsevišķas fotogrāfijas.

Vērtētāju sastāvā ir: kuratore Marija Patomella (Zviedrija), izdevniecības Journal direktors Gēsta Flemings (Zviedrija), mākslinieks Joahims Fleinerts (Dānija), Photo Raw žurnāla galvenā redaktore Hannamari Šakja (Somija), Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva (Latvija), fotogrāmatu dizainers un izdevniecības redaktors Makss Strēms Patriks Leo (Zviedrija), foto pirkšanas/pārdošanas aģente, bijusī Christie's fotonodaļas direktore Debora Bella (ASV), Swedish Photography galerijas (Berlīne/Vācija) vadītāja Nina Grundmarka (Zviedrija), fotogrāfe un kuratore Marge Monko (Igaunija), PhotoIreland festivāla direktors Anhels Luiss Gonzaless Fernandess (Īrija), fotogrāfi Tobiass Feldts un Klāra Kelstrēma (Zviedrija), FORMAT Photography festivāla direktore Luisa Klementa (Lielbritānija).

Šī gada maijā Rīga2014 programmas ietvaros pirmo reizi Latvijā norisināsies Rīgas Fotomēnesis, kurš rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās daudzveidīgu programmu – vairākas izstādes, mākslinieku prezentācijas, sarunas, diskusijas, fototirgu, projektu pilsētvidē un citas aktivitātes. Fotomēnesi organizē biedrība Rīgas Fotomēnesis sadarbībā ar nodibinājumu Rīga2014, Ziemeļu Ministru padomi, Foto Kvartālu, Dānijas Kultūras institūtu, kā arī ar citām Latvijas un starptautiskām institūcijām.

Vairāk informācijas par Rīgas Fotomēnesis 2014 un portfolio skates norisi šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja