Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs aicina uz tikšanos Latvijas Grāmatu izstādē

Izstāžu hallē Ķīpsalā no 3. līdz 5. martam notiks ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde. Arī bērrnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs piedalīsies grāmatu svētkos un aicina lielos un mazos lasītājus apmeklēt izstādi, iepazīties ar jaunākajām grāmatām un iegādāties tās par izdevīgākām cenām.

Izdevniecība Liels un mazs izstādes apmeklētājem piedāvās iegādāties jaunākās grāmatas ar autoru autogrāfiem (eksemplāru skaits ierobežots), kā arī īpašo izstādes atlaižu politiku: pērkot vienu grāmatu, otru tā paša žanra grāmatu varēs iegādāties ar 20% atlaidi. Grāmatas būs iedalītās šādos žanros: proza, komiksi, dzeja, bilžu grāmatas.

Liels un mazs grāmatu galdā būs pieejami vairāki pēdējā laikā izdotie jaunumi:

  • Māra Runguļa sakārtotais skaitāmpantu un ķircināmpantu krājums En den dīno šoko loko tīno, ko ilustrējis Reinis Pētersons. Rakstnieks Māris Rungulis prot saskatīt dažādām paaudzēm kopīgo, saglabājot iepriekšējo paaudžu pieredzi un tuvinot to mūsdienām. Par to liecina arī viņa aizraušanās ar Latvijas bērnu folkloru – spoku un joku stāstiem, skaitāmpantiem un ķircināmpantiem, kuru vākšanai viņš aktīvi pievērsās astoņdesmitajos gados, bet deviņdesmitajos sakārtoja un izdeva vairākus skaitāmpantu krājumus. Tagad rakstnieks, vēlreiz pārskatot savu kolekciju, izveidojis plašāku, apjomīgāku izlasi. Bagātīgi un asprātīgi ilustrētajā grāmatā mākslinieks Reinis Pētersons vizualizējis pārgalvīgo un dauzonīgo skaitāmpantu garu, fantazējot tikpat brīvi, kā to darījušas daudzas bērnu paaudzes.

 

  • Ineses Zanderes un mākslinieka Ernesta Kļaviņa bilžu grāmata Kamoliņš un kastīte. Pašiem mazākajiem bērniem domātajā bilžu grāmatā divi "ģeometriski varoņi" – Aplis un Taisnstūris rotaļājas kā divi bērni. Viņu spēlē, kurā abi mazliet cenšas viens otru pārspēt, piedalās visa apkārtējā pasaule, jo abi draugi saskata šīs figūras – apli un taisnstūri – dažādos priekšmetos un pat tik "neģeometriskā" būtnē kā kaķis. Kopā ar viņiem šo pasaules izziņu var veikt arī bērni, un turpināt to paši, vērojot, pētot un atdarinot lietas ap sevi.

 

  • Dzejnieka Žebera uzrakstītais un mākslinieka Andra Brežes ilustrētais dzejoļu un īspasaku krājums Ejas un asakas. Grāmata lasāma pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm. Tā derēs arī citiem pieaugušajiem, jo iekļaujas tā saucamajā “cross-over” literatūrā, kurā tekstu un attēlus iespējams uztvert dažādos līmeņos atbilstoši lasītāja pieredzei. Autors grāmatas ievadā ironiski formulē savu piedāvājumu: “Grāmata ir uzrakstīta vieglajā valodā un paredzēta bērniem, kuri vēl neprot lasīt, kā arī vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri lasītprasmi jau aizmirsuši,” netieši norādot uz plašo cilvēku loku, kas atrodas starp šiem diviem “lasītnepratēju vecumiem”, tomēr grāmatas tikpat kā nelasa.

 

  • Viestura Ķerus garstāsts Korras pasaules, ko ilustrējusi māksliniece Vivianna Maria Stanislavska. Grāmata adresēta jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm. Garstāsta Korras pasaules galvenais varonis ir zaļo vārnu puisis Korra. Viņa pasaule pamazām paplašinās – sākumā tā ir ola, tad būris, tad tuvākā apkārtne, un tad seko lielais gājputna ceļojums uz dienvidiem un atpakaļ, iepazīstot aizvien citādus apstākļus, citādu dabu un putnus, un arī cilvēku radītas briesmas. Visu šo pasauļu centrs ir Korra pats, līdz beigās, kad izšķiļas viņa paša bērni, šis egocentriskais pasaules skatījums ir galā un to aizstāj rūpes par bērniem.

 

  • Dainas Tabūnas pirmā prozas grāmata bērniem Lasis Stasis un Atlasijas okeāns ar Agates Lielpēteres ilustrācijām. Stāsts vēsta par mazu lasēnu, viņa iepazīšanos ar upi, Baltijas jūru, zivīm un citiem ūdens iemītniekiem, par dabisku un cilvēku izraisītu briesmu pilno ceļojumu uz Atlasijas okeānu – tā okeānu dēvē laši. Grāmatas adresāts ir jaunākā skolas vecuma bērni, kuriem patiks arī mākslinieces ilustrācijās iztēlotā krāsainā ūdeņu pasaule.

2023. gada sākumā atkārtoti izdotas arī vairākas lasītāju iemīļotas grāmatas: Marijas Parras Vafeļu sirdis, Vārtsargs un jūra un Glimmerdāles Tonje, kā arī Žaka Frīnsa garstāsts Sestklasnieki neraud.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja