Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Splendid Palace norisinās kinoteātra simtgades īpašie seansi

Nākamā nedēļa kinoteātrī Splendid Palace būs krāšņa – uz lielā ekrāna tiks demonstrētas divas kinoteātra simtgadei veltītas filmas, ko papildinās tikšanās ar nozares pārstāvjiem. 20. martā plkst. 19.00 tiks izrādīta leģendārā dokumentālista Alberta Meisla filma Airisa, bet 22. martā plkst. 18.00 tiks demonstrēta režisora Mikelandželo Antonioni filma Nakts.

Projekta Gadsimta refleksijas uz Lielā ekrāna ietvaros tiks demonstrēta Airisa (Iris, 2015). Tā stāsta par modes mākslinieci Airisu Apfelu - gudru, allaž krāšņi tērpto 101 gadu veco sievieti, kas jau vairākus gadu desmitus ietekmējusi Ņujorkas modes pasauli. Airisa Apfela ir vecākā modes ikona pasaulē, kā uzsver viņa pati, vien tādēļ, ka gadi kļūst vairāk, nenozīmē, ka tev ir jāapstājas. Viņa turpina darbu pie dažādiem projektiem, neskatoties uz savu cienījamo vecumu. Iedvesmojošo filmu papildinās tikšanās ar aktrisi Regīnu Razumu un modes mākslinieci Asnāti Smelteri.

Savukārt Eiropas vecākie kinoteātri apvienojas! projekta ietvaros tiks izrādīts kinošedevrs Nakts (La Notte, 1961). Režisors Mikelandželo Antonioni ar vizuālu meistarību un ievērojamu izsmalcinātību ievelk skatītāju varoņu attiecībās, atklājot psiholoģisku stāstu par pamestību un tukšumu. Filma ir kā sapnis, kurā pāris klejo emocijās viena vakara notikumos, atstājot viņus rūgtā apskāvienā. Galvenajās lomās aktieris Marčello Mastrojāni, Žanna Moro un Monika Viti. Filmu papildinās režisora Viestura Kairiša lekcija par atsvešinātības teoriju un autorkino.

Biļetes pieejamas kinoteātra mājaslapā www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja