Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Grammy laureāti Rīgā ierakstīs skaņu celiņu Holivudas režisora animācijas īsfilmai

Septembrī Rīgā ieradīsies Grammy balvas laureāti – Holivudā dzīvojošā un strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis, diriģente Eimija Andersone un skaņu inženieris Marks Matsons -, lai ierakstītu skaņu celiņu Holivudas jaunā režisora Daniela Kreicberga (Daniel Kreizberg) īsmetrāžas animācijas filmai Tahlequah the Whale: A Dance of Grief

Daniels Kreicbergs par savu jauno filmu, kuras skaņu celiņš septembrī tiks ierakstīts Rīgā, stāsta: "Manuprāt, tas ir pārliecinošs stāsts, kuru mēs vēlamies pavēstīt pasaulei. Tas ir vēstījums par zobenvaļu māti Tahleku (Tahlequah), kura, nesot sava mirušā mazuļa ķermeni, okeānā nopeldēja tūkstošiem jūdžu. Filmas sižets balstās uz reāliem notikumiem: 2018. gada 24. jūlijā pie Sietlas, Vašingtonas štatā, dažus mirkļus pēc piedzimšanas pēkšņi nomira jaundzimušais orka (zobenvalis). Viņas māte sava bērniņa nedzīvo ķermeni turpināja nest pa ūdeni vairāk nekā 1000 jūdžu garumā, publiski demonstrējot sēras un izpelnoties starptautisku preses un lasītāju uzmanību. 2021.gadā kopā ar Meinart Animation Studio sākām strādāt pie šīs ASV un Lietuvas kopproducētās novatoriskās 15 minūšu garās animācijas filmas, un nu uz klimata krīzes fona, kas apdraud mūs visus – gan zobenvaļus, gan mūs, cilvēkus -, filmā atainosim šo vaļu mātes 17 dienas ilgo sēru meditāciju."

Filmas pirmizrāde tiek plānota 2023. gadā, un tās veidotāji plāno to izrādīt starptautiskos kinofestivālos. "Mēs ceram, ka šī filma skatītājiem ļaus nolasīt mūsu katarses pilno un pacilājošo cerības un līdzjūtības vēstījumu. Covid pandēmija, karš Ukrainā un citas problēmas ir pasliktinājusi situāciju visā pasaulē, taču mums izdevās mūsu filmu pabeigt, tāpēc uzskatām, ka mūsu filma ir ļoti piemērota šim brīdim," atzīst filmas režisors Daniels Kreicbergs, kuram šis darbs būs debija animācijas filmu veidošanā, piebilstot: "Šis projekts aizsākās kā pazemīgs sapnis 2020. gadā. Tagad mūsu starptautiskajā kopražojumā skanēs triju Grammy balvas laureātu un vienas Emmy ieguvēja oriģinālmūzika, un tajā būs redzamas vairāk nekā 10 000 ar roku gleznotas orkas (zobenvaļa) ilustrācijas, kas tapušas Lietuvas slavenajā Meinart Animation Studio."

Starptautiskajā komandā, kas strādā pie filmas, ir apvienojies Daniels Kreicbergs (filmas scenārija autors un režisors), Meinart Animation Studio un Grammy balvas ieguvēji – Lolita Ritmanis, Eimija Andersone un Marks Matsons – kuru sacerētā oriģinālmūzika skanēs filmā.

Atgādināsim, ka Grammy balvu šī komanda saņēma par projektu Women Warriors: The Voices of Change, kura mūzikas celiņš pirms diviem gadiem arī tika ierakstīts Rīgā.

Informāciju par filmas režisoru un topošo projektu var izlasīt šeit: www.danielkreizberg.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja