Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Skatāmas divas scenogrāfes un gleznotājas Annas Heinrihsones izstādes

Atklātas scenogrāfes un gleznotājas Annas Heinrihsones izstādes Miglas diena un Mans miers ir beigts, tādējādi turpinot Teātra nama Jūras vārti jubilejas gadā iesākto teātra izstāžu sēriju.

Gleznotāju Helēnas un Ivara Heinrihsonu ģimene vasaras vada netālu – Saunagā, tādēļ Anna piekritusi rīkot savu personālizstādi tieši Ventspilī. Eksponētās jaunās gleznas un zīmējumi, objekti saistībā ar teātri, veido divus atsevišķus stāstus.

Par teātra nama izstāžu zālē redzamās izstādes Miglas diena tēmas izvēli autore skaidro, ka viņai patīkot migla. Agrāk viņai esot bijis bail no parādībām, kuras nevarot izskaidrot, vai kuru laikā nav skaidras redzamības. Viņai vienmēr ir licies, ka kāds no turienes viņu vērojot. Tagad māksliniece ir mierā ar to.”

Savukārt pirmā stāva galerijā otra Heinrihsones ekspozīcija Mans miers ir beigts vedina iejusties pretnostatījumos – aktivitāte, statiskums, un savstarpējā pasauļu mijiedarbībā… Pati māksliniece šo izstādi raksturo šādi: «Kāds ir patiess pārdzīvojums, ko es izjūtu kā savu magnētisko pievilkšanas punktu? Pielūgsmes objekts, apslēpts, intīms, citiem nesvarīgs. Spēka vietas auglis, pie kā domas atgriežas kā pie reliģiska avota.»

Scenogrāfe un gleznotāja Anna Heinrihsone strādājusi pie vairāk nekā 130 izrādēm visos Latvijas teātros un ārzemēs. Ar tādiem režisoriem kā Oļģertu Kroderu, Indru Rogu, Mihailu Gruzdovu, Elmāru Seņkovu, Reini Suhanovu, u.c. Ir desmit Spēlmaņu nakts nominācijas un saņemtas divas balvas (Gada kostīmu māksliniece). Anna Heinrihsone sarīkojusi vairāk nekā desmit personālizstādes Rīgā, Cēsīs, Liepājā un tagad arī personālizstādi Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Teātra nams Jūras vārti, Karlīnes iela 40, Ventspils

Kad?

12. jūlijs – Šodien

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja