Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Rupjmaizes un ābolu uzputenis ar šokolādi, dzērvenēm un pirmo rudens sniegu

Cilvēkam, kurš nekad nav stāvējis pie plīts, nekad neko citu nav vārījis kā vien tēju, ieteicams beidzot sākt gatavot ko garšīgu un veselīgu tieši rudenī, jo it viss, kas dārzā novākts un novietots omes pagrabā vai priecē acis ar dažādu krāsu mirdzumu veikalu plauktos, izmantojams garda ēdiena pagatavošanā. Turklāt cenas ir pieņemamas jebkuram maciņam.

Arī receptes - pilni žurnāli un avīzes, internetā jebkurā gardajā portālā to ir pārpārēm, un, ja vēl ko savu knifīgu ieteic populārs pavārs, piemēram, izcils sava amata lietpratējs ar 27 gadu darba stāžu - Ladig's Cafe šefpavārs Ingmārs Ladigs -, atliek tikai uzlikt priekšautu, sarindot galdā ķirbi, dzērvenes, bumbierus, sīpolus, ķiplokus, kabaci un visu citu, kas minēts receptē. Veiksmīgu darbošanos! Jums noteikti izdosies!

Rupjmaizes un ābolu uzputenis ar šokolādi, dzērvenēm un pirmo rudens sniegu

1. Olu dzeltenumus saberž ar cukuru, pievieno saldo krējumu un ūdens peldē karsē, līdz sabiezē.

2. Pievieno izkausētu šokolādi un rupjmaizes rīvmaizi, kas sajaukta ar kanēli un cukuru.

3. Pieliek sasmalcinātus kaltētos ābolus. Beigās pievieno uzbriedinātu un izkarsētu želatīnu, liek formās un atstāj ledusskapī, lai sastingst.

4. Ābolus liek cepeškrāsnī un cep, līdz mīksti, izberž caur sietu, atdzesē.

5. Olu baltumus uzputo kopā ar pūdercukuru līdz stingrām putām, pirms pasniegšanas iemaisa ābolu biezenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Četrām porcijām vajadzēs: 4 olu dzeltenumus, 4 tējk. cukura, 200 g tumšās šokolādes, 100 g rupjmaizes rīvmaizes, 150 g saldā krējuma, 4 ēd. k. kaltētu ābolu, 15 g želatīna, 2 olu baltumus, 2 tējk. pūdercukura, 2 vidējus ābolus, 150 g dzērveņu, 15 g cukura, rudens ogas dekorēšanai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko