Arī receptes - pilni žurnāli un avīzes, internetā jebkurā gardajā portālā to ir pārpārēm, un, ja vēl ko savu knifīgu ieteic populārs pavārs, piemēram, izcils sava amata lietpratējs ar 27 gadu darba stāžu - Ladig's Cafe šefpavārs Ingmārs Ladigs -, atliek tikai uzlikt priekšautu, sarindot galdā ķirbi, dzērvenes, bumbierus, sīpolus, ķiplokus, kabaci un visu citu, kas minēts receptē. Veiksmīgu darbošanos! Jums noteikti izdosies!
Rupjmaizes un ābolu uzputenis ar šokolādi, dzērvenēm un pirmo rudens sniegu
1. Olu dzeltenumus saberž ar cukuru, pievieno saldo krējumu un ūdens peldē karsē, līdz sabiezē.
2. Pievieno izkausētu šokolādi un rupjmaizes rīvmaizi, kas sajaukta ar kanēli un cukuru.
3. Pieliek sasmalcinātus kaltētos ābolus. Beigās pievieno uzbriedinātu un izkarsētu želatīnu, liek formās un atstāj ledusskapī, lai sastingst.
4. Ābolus liek cepeškrāsnī un cep, līdz mīksti, izberž caur sietu, atdzesē.
5. Olu baltumus uzputo kopā ar pūdercukuru līdz stingrām putām, pirms pasniegšanas iemaisa ābolu biezenī.