Taču pats galvenais – ir vajadzīgi svaigi, sulīgi, tikko dārzā vai siltumnīcā noplūkti tomāti, gurķi, zaļumi, kā arī tikko salasītas ogas. Tad šīs vienkāršās receptes izdosies tiešām gardas.
Ātrais maskarpones deserts ar vasaras ogām
Sastāvdaļas: 150 ml saldā krējuma, 100 g grieķu jogurta, 100 g maskarpones, 1–2 ēd.k. smalkā cukura (vai pūdercukura), 2–3 saujas ogu pēc izvēles (upenes, jāņogas, mellenes); garšai var pievienot vaniļas esenci vai maltu zvaigžņu anīsu.
1. Dziļā traukā sajauc visas sastāvdaļas un sakuļ ar mikseri.
2. Desertu uz apmēram pāris stundām liek saldētavā, lai tas nedaudz sastingst. Taču ik pa pusstundai apmaisa.
3. Tad ņem ārā, kārto porciju traukos un pēc vēlēšanās pasniedz ar papildu ogām.
Tomātu aukstā zupa
Sastāvdaļas: 4 sulīgi tomāti, 2 svaigi gurķi, 2 daiviņas ķiploka, 1 paprika, pāris apkaltušu šķēļu baltmaizes vai kādas citas gaišas maizes, 1 neliels sīpols, 1–3 tējk. etiķa, olīveļļa, sāls
1. Maizi sagriež mazos gabaliņos, pārlej ar dažām tējkarotēm etiķa un atstāj, lai maize nedaudz pamirkst.
2. Tomātus sagriež palielos gabaliņos, ber blendera krūzē un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Blendera krūzes vietā var izmantot arī parasto rokas blenderi.
3. Samaltajai tomātu masai pievieno sāli, caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas un šļuku olīveļļas. Visu kārtīgi sakuļ viendabīgā masā.
4. Nomizo gurķus (ja grib, var likt zupā gurķus ar visu mizu), sagriež palielos gabalos, pievieno zupai un samaļ viendabīgā masā.
5. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem serdi un sēklas. Sagriež gabaliņos, pievieno zupai un atkaļ sablendē viendabīgā masā.
6. Nomizo un sasmalcina sīpolu, pievieno zupai un atkal visu sablendē.
7. Samirkušo maizi liek zupā un blendē, līdz zupa izveido viendabīgu, pabiezu masu.
8. Gatavo zupu iztecina caur sietu, lai tajā nebūtu nekādu biezumu vai tomātu miziņu.
9. Zupu parasti pasniedz aukstu, tāpēc vislabāk, ja pirms ēšanas zupa uz brītiņu ielikta ledusskapī.
10. Kopā ar zupu parasti var pasniegt arī sasmalcinātus dārzeņus (papriku, gurķus, sarkano sīpolu), ko pēc vēlēšanās var pievienot zupai.
Vasaras vidus salāti
Sastāvdaļas: svaigi tomāti, gurķi, sarkanie sīpoli, olīvas, fetas tipa siers, olīveļļa, kaltēta raudene
1. Tomātus un gurķus sagriež palielos gabalos.
2. Sīpolus sagriež plānās ripās.
3. Tomātus, gurķus, sīpolus liek šķīvī, pārkaisa ar kaltētu raudeni.
4. Pāri pārliek siera gabalus (lielus) un dāsni pārskala ar labu olīveļļu.
5. Ēd uzreiz vienus pašus vai ar svaigu čabatu.