Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 6. novembris
Leonards, Leons, Linards, Leo, Leonarda

Receptes karstajām vasaras dienām

Tik karstā laikā, kāds iestājies patlaban, pie plīts stāvēt negribas. Tāpēc piedāvājam receptes, kuru pagatavošanā ir vajadzīgs ledusskapis vai saldētava, nevis plīts.

Taču pats galvenais – ir vajadzīgi svaigi, sulīgi, tikko dārzā vai siltumnīcā noplūkti tomāti, gurķi, zaļumi, kā arī tikko salasītas ogas. Tad šīs vienkāršās receptes izdosies tiešām gardas. 


Ātrais maskarpones deserts ar vasaras ogām

Sastāvdaļas: 150 ml saldā krējuma, 100 g grieķu jogurta, 100 g maskarpones, 1–2 ēd.k. smalkā cukura (vai pūdercukura), 2–3 saujas ogu pēc izvēles (upenes, jāņogas, mellenes); garšai var pievienot vaniļas esenci vai maltu zvaigžņu anīsu.

1. Dziļā traukā sajauc visas sastāvdaļas un sakuļ ar mikseri.
2. Desertu uz apmēram pāris stundām liek saldētavā, lai tas nedaudz sastingst. Taču ik pa pusstundai apmaisa.
3. Tad ņem ārā, kārto porciju traukos un pēc vēlēšanās pasniedz ar papildu ogām.


Tomātu aukstā zupa

Sastāvdaļas: 4 sulīgi tomāti, 2 svaigi gurķi, 2 daiviņas ķiploka, 1 paprika, pāris apkaltušu šķēļu baltmaizes vai kādas citas gaišas maizes, 1 neliels sīpols, 1–3 tējk. etiķa, olīveļļa, sāls

1. Maizi sagriež mazos gabaliņos, pārlej ar dažām tējkarotēm etiķa un atstāj, lai maize nedaudz pamirkst.
2. Tomātus sagriež palielos gabaliņos, ber blendera krūzē un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Blendera krūzes vietā var izmantot arī parasto rokas blenderi. 
3. Samaltajai tomātu masai pievieno sāli, caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas un šļuku olīveļļas. Visu kārtīgi sakuļ viendabīgā masā.
4. Nomizo gurķus (ja grib, var likt zupā gurķus ar visu mizu), sagriež palielos gabalos, pievieno zupai un samaļ viendabīgā masā.
5. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem serdi un sēklas. Sagriež gabaliņos, pievieno zupai un atkaļ sablendē viendabīgā masā. 
6. Nomizo un sasmalcina sīpolu, pievieno zupai un atkal visu sablendē.
7. Samirkušo maizi liek zupā un blendē, līdz zupa izveido viendabīgu, pabiezu masu.
8. Gatavo zupu iztecina caur sietu, lai tajā nebūtu nekādu biezumu vai tomātu miziņu.
9. Zupu parasti pasniedz aukstu, tāpēc vislabāk, ja pirms ēšanas zupa uz brītiņu ielikta ledusskapī. 
10. Kopā ar zupu parasti var pasniegt arī sasmalcinātus dārzeņus (papriku, gurķus, sarkano sīpolu), ko pēc vēlēšanās var pievienot zupai.


Vasaras vidus salāti

Sastāvdaļas: svaigi tomāti, gurķi, sarkanie sīpoli, olīvas, fetas tipa siers, olīveļļa, kaltēta raudene 

1. Tomātus un gurķus sagriež palielos gabalos.
2. Sīpolus sagriež plānās ripās.
3. Tomātus, gurķus, sīpolus liek šķīvī, pārkaisa ar kaltētu raudeni.
4. Pāri pārliek siera gabalus (lielus) un dāsni pārskala ar labu olīveļļu.
5. Ēd uzreiz vienus pašus vai ar svaigu čabatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mandeļu liķieri

Turpinot stāstu par emulsijas liķieriem, šoreiz kārta mandeļu liķieriem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko