Sastāvdaļas: pamatnei – 30 g sviesta, 140 g cukura, 3 olas, 30 ml cidoniju sulas, 30 ml mandarīnu sulas, 200 ml piena, 1 ēd. k. miltu, 2 ēd. k. saberztu piparkūku; pildījumam – 1 ābols, 100 g cukura, 60 ml ābolu sulas, 40 ml stiprā alkohola (brendijs, konjaks, rums), 1/2 vaniļas pāksts, 1 kanēļa standziņa.
Pagatavošana:
1. Putotājā liek sviestu kopā ar cukuru, mandarīnu un cidoniju sulu, sakuļ.
2. Pievieno olu dzeltenumu un turpina kult, pievieno miltus un saberztās piparkūkas, viegli apmaisa un pievieno pienu, kuļ vēl apmēram 5 min.
3. Uzputo olu baltumu (kam pievieno šķipsniņu sāls) līdz biezām, stingrām putām.
4. Abas iegūtās masas viegli iecilā vienu otrā.
5. Kad masa gatava, to liek ietaukotā karstumizturīgā traukā, kuru ievieto paplātē ar nedaudz ūdens un cep 160 grādos apmēram 40 min.
6. Cukuru, ābolu sulu un stipro alkoholu liek nelielā aukstā katlā, pievieno garšvielas un strauji uzvāra.
7. Ābolu sagriež četrās daļas un liek karstā iepriekš sagatavotā sīrupā un lēnām pavāra apmēram 5–10 min.
8. Visu iepriekš pagatavoto siltu kārto uz porciju šķīvjiem un pasniedz ar drupinātām piparkūkām.
Lai skaistas brīvdienas un labi garšo!