Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Maizes zupa svētkiem

Līdzīgi kā rasolu, arī maizes zupu katrās mājās gatavo citādi, teic konditors Jānis Kairis (nejauciet ar Dienas Ēdienu autoru Jāni Kairi, šoreiz tā ir vien vārda un uzvārda sakritība, – red.).

Atšķirībā no tradicionālās receptes, kad maizi iesākumā aplej ar karstu ūdeni, uzbrie-dina un pēc tam maizē ievāra augļus, konditors vispirms atsevišķi savāra augļus un tad pievieno tos uzbriedinātai maizei. Viņš ir pārliecināts, ka tad augļi zupā nepārvārās un garša ir labāka.

Pagatavošana

1. Rupjmaizi sagriež šķēlēs, liek uz cepešpannas un 180 grādos apcep 10 minūtes no katras puses.

2. Kamēr maize cepas, katlā ielej ūdeni un pievieno farīncukuru (tas maizes zupai piedos neparastāku garšu). Katlā ieber rozīnes un pievieno arī palielos gabaliņos sagrieztas aprikozes. Tās sasmalcina, lai vieglāk ēst un zupa labāk pieņem aprikožu garšu. Katlu liek uz uguns.

3. Kad ūdens sāk vārīties, ieber žāvētās plūmes (ja tās pieliksiet uzreiz kopā ar rozīnēm un aprikozēm, tās izšķīdīs) un minūti pavāra.Uzvārīto šķidrumu caur sietu izkāš.

4. Apceptās maizes šķēles liek dziļākā traukā un pārlej ar izkāsto šķidrumu, savukārt žāvētos augļus ieber bļodiņā.Ar šķidrumu aplietajai maizei pievieno puscitrona sulu un puscitrona miziņu. Ļauj kādu stundu uzbriest.

5. Kad maize uzbriedusi, to izberž caur sietu. Maizi var arī sablendēt.

6. Maizes masai pievieno iepriekš nokāstos žāvētos augļus un visu kārtīgi izmaisa.

7. Bļodā ielej saldo krējumu, pievieno maskarpones sieru (tas putukrējumu padarīs stingrāku).

8. Saldajam krējumam pieber cukuru un vaniļas cukuru. Visu ar miseri sakuļ stingrās putās.

9. Maizes zupu liek deserta traukā un pasniedz ar putukrējumu un lielogu dzērvenēm

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

250 g rupjmaizes (pēc iespējas tumšāka rudzu maize), 1 litrs ūdens, 180 g farīncukura (vai brūnā cukura), 80 g rozīņu, 150 g žāvētu aprikožu, 150 g žāvētu plūmju, 1/2 citrona, 200 g saldā krējuma, 60 g maskarpones siera, 1 ēd. k. cukura, vaniļas cukurs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko