Verdošā ūdenī ielej etiķi un pieber sāli, pazemini vārīšanās temperatūru uz vidēju, iesit olu un pēc 3 minūtēm ar caurduri izņem to laukā.
Lai pagatavotu ciabatas maizi, izsijā miltus, pievieno sāli un cukuru, raugu atdzīvini ar siltu ūdeni 32 grādu temperatūrā un pielej klāt olīveļļu. Maizes mīklu mīca aptuveni 10 minūtes, tad uz stundu noliek atpūsties, lai rūgst. Pirms veltnēšanas galda virsmu pārber ar mannu un liek virsū mīklu, izveltnē 1 cm biezu kārtiņu, ko sagriež 10 x 10 cm lielos gabalos. Liek uz cepešpannas atkal 15 minūtes, uzraudzē to siltā vietā un tad cep 180 grādos apmēram 10-12 minūtes. Tad uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu, pievieno sviestu, pieber spinātus, iesāla un iepiparo tos, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un viegli apcep.
Visbeidzot servē maltīti - maizīti sagriež uz pusēm un apcep no abām pusēm tajā pannā, kur gatavoti spināti, uzliek uz spinātiem plaucēto olu, kam pāri pārlej labu olīveļļu, pārkaisa sāli un melnos piparus.