Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un lauru lapām, verdošā ūdenī ieliek miežu putraimus un vāra tos aptuveni 15 minūtes. Blenderī ieliek rukolu, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē to viendabīgā masā.
Verdošā ūdenī ieliek murķeļus uz 10 minūtēm, tad noskalo tos un atkārto procesu 3 reizes. Murķeļus kārtīgi izspiež no liekā ūdens un apcep uz pannas ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Kartupeļus sagriež uz pusēm un ievieto verdošā lauru lapu un sāls ūdenī. Sakapā dilles un pārber pāri kartupeļiem (lai tie sasūcas ar aromātu). Visbeidzot sajauc putraimus ar jaunajiem kartupeļiem un ceptiem murķeļiem, pārlej pāri pesto un pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.
"Recepte tiem, kas nelieto uzturā miltus. Mieži ir lieliska alternatīva. Fantastiska piedeva vai ēdiens ar olām!” par salātiem saka pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.