Šefpavārs Ingmārs Ladigs teic, ka vispirms jāsāk ar šķirnes izvēli. Ja vārītos kartupeļus paredzēts izmantot kā piedevu kādam gaļas ēdienam vai zivij, labāk izvēlēties miltainās šķirnes. Savukārt, ja tie paredzēti salātiem, labāk izmantot stingrākas šķirnes, kas vāroties nešķīst, piemēram, Lauru vai Vinetu.
Kartupeļus var mizot gan ar speciālo mizotāju, kas ļauj nogriezt plānākas miziņas, gan ar nazīti. Pavārs teic, ka viņam labāk patīk kartupeļus mizot ar parastu nazi, jo tā ir vieglāk izveidot vēlamo formu. Tiklīdz kartupelis nomizots, to uzreiz ieliek bļodā ar aukstu ūdeni. Ja neieliksiet kartupeļus ūdenī, tie jau pirms vārīšanas kļūs tumši un izvārīti apetīti nerosinās. Pārāk ilgi tos ūdenī nevajadzētu turēt, taču pavārs teic, ka nekas nenotiks, ja kartupeļus nomizosiet jau vakarā, bet vārīsiet tikai no rīta.
Pirms likšanas katlā kartupeļus vēlreiz noskalo.
Liekot vārīties, jāskatās, lai tie būtu aptuveni vienāda lieluma. Tāpat vārot nevajadzētu miksēt dažādu šķirņu bumbuļus, lai nav tā, ka viens kartupelis ir miltains, bet otrs stingrs.
Ja gaidāmi viesi un kartupeļus plānojat uzreiz sadalīt pa porcijām, jau mizojot no tiem var izveidot kādu formu – tā to dara restorānos. Atlikumus tad izmanto biezenim.
Kādā ūdenī likt – aukstā vai karstā? Viedoklis par to, vai kartupeļi jāliek aukstā vai verdošā ūdenī, atšķiras. Pavārs teic, ka viņš parasti kartupeļus liek aukstā ūdenī, tad tie vāroties ilgāk pamērcējas, izdalot cieti. Sākumā vāra uz lielas uguns, bet, kad ūdens sāk mutuļot, uguni samazina.
Kādas garšvielas pievienot? Vārot Ingmārs Ladigs kartupeļiem pieber vienīgi sāli, jo tā izceļ to garšu. Citas garšvielas neliek. Pavārs ir pārliecināts, ka visgaršīgākie kartupeļi ir tad, ja skaidri sajūtama paša kartupeļa, nevis dažādu garšvielu garša. Pēc novārīšanas kartupeļiem var uzkaisīt sakapātas dilles, tos var pārliet ar saldo krējumu vai izkausētu sviestu.
Kad kartupeļi ir gatavi? Kartupeļu gatavību pārbauda, iedurot ar dakšiņu (vai nazi) – ja tā brīvi nāk ārā, kartupeļi ir gatavi. Otrs variants – iedur dakšiņu kartupelī un nedaudz pagriež, ja atdalās gabaliņš, kartupelis ir mīksts. Kartupeļus nav ieteicams pārvārīt, jo tad tie sašķīst un drīzāk piemēroti biezeņa gatavošanai
Kā nokāst kartupeļus? Kad kartupeļi izvārījušies, katlam uzliek vāku, atstājot nelielu spraugu, un šķidrumu nokāš izlietnē vai bļodā. Jāuzmanās, lai karstie garaiņi "neieskrien" sejā. Katlu liek atpakaļ uz plīts un vēl nedaudz izkarsē lieko mitrumu. Beigās katlu pamatīgi sakrata, lai kartupeļi izskatās miltaināki.
Kartupeļi jāēd, tiklīdz tie izvārīti. Ja tos kādu laiku turēsiet siltumā vai mēģināsiet uzsildīt, tie vairs tik labi negaršos. Ja izvārītos kartupeļus neēdat uzreiz, vēlāk tos labāk uzcept pannā.