Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jūnijā ēdam ārā - jēra un dārzeņu zupa uz dzīvas uguns

Uz dzīvas uguns svaigā gaisā labā kompānijā gatavots ēdiens ir gardāks par gardu, teic ugunskura zupas receptes autors pavārs Artūrs Guziks.

It īpaši, ja gatavotājs un ēdāji turpat vien ap ugunskuru rosās, griežot dārzeņus, kapājot zaļumus. Artūrs savā receptē zupai neliek klāt ne kartupeļus, ne grūbas, taču, ja vēlaties, jūs to varat darīt - kartupeļus pievieno kopā ar pārējiem dārzeņiem. Grūbas iepriekš novāra un pievieno zupai kādas 10 minūtes pirms gatavošanas beigām. 

Tātad - jēra un dārzeņu zupa

Sastāvdaļas: 50 g ķiploku, 150 g seleriju kātu, 250 g burkānu, 150 g sīpolu, 200 g seleriju sakņu, 3 vidēji tomāti, 1 kg jēra gaļas (ieteicams šķiņķis, bet der arī ribas, priekškājas), 70 g tomātu pastas, zaļumi pēc garšas (dilles, timiāns, rozmarīns, koriandrs), sāls, pipari pēc garšas, 2,5 l liellopa buljona (ja zupu grib šķidrāku, to var pievienot vairāk), sviests apcepšanai, 1 tējk. cukura, sāls pēc garšas.

Pagatavošana: 

1. Čuguna katlā, kurā tiks vārīta zupa, liek sviestu. Rupjos gabalos sagriež burkānus, seleriju sakni un jēra gaļas gabalus un liek tos katlā apcepties. Cep maisot apmēram 5–7 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi iegūst brūnu garoziņu.

2. Pēc tam, kad gaļa un dārzeņi ir apcepušies, rupjos gabalos sagriež ķiploku, seleriju kātu, tomātus un sīpolu, liek katlā cepties aptuveni 10 min. Ūdeni klāt pagaidām nelej, taču katlā būs izveidojusies sula no dārzeņiem un gaļas.

3. Kad viss jau ir apcepies, pievieno tomātu pastu un nedaudz cukura. Izmaisa. Pēc tam pievieno buljonu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 min.

4.  Sasien kopā pa vienai buntei zaļumu un ar visu bunti ieliek katlā. Kad zupa būs gatava, to, kas būs palicis pāri no zaļumiem, vienkārši no zupas izņems ārā. Turpina lēni vārīt vēl 20–30 min. Mīkstākie dārzeņi tad jau būs savārījušies putriņā, cietākie vēl būs  gabalos.

5. Beigās pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko