Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. janvāris
Rota, Juliāns, Zigmārs, Digmārs

Zivs uzkodas

Janvāri sākam vieglāk – ar zivs ēdieniem.

Pēc svētku cepešiem, kūku un piparkūku kalniem gribas ēst vieglāk un – kaut ko citu. Tāpēc šoreiz piedāvāju trīs vienkāršas zivs ēdienu receptes atslodzei un atelpai no pārāk daudz un pārāk trekna ēdiena.


Kapātā siļķe

Sastāvdaļas: 300 g sālītas vai marinētas siļķes, 200 g saldskābu ābolu, 75 g sīpolu, 3 cieti vārītas olas, 1 glāze skābā krējuma, zaļumi (lociņi, dilles, pētersīļi)

Pagatavošana:

1. Siļķu filejas, nomizotus ābolus un sīpolus sīki sasmalcina.

2. Olu baltumus sagriež kubiņos. Dzeltenumu ar dakšiņu saspaida.

3. Visas sastāvdaļas samaisa ar krējumu un liek kādā salātu traukā.

4. Pasniedz kā smēriņu uz rupjmaizes vai rupjmaizes grauzdiņa. Dekorē ar zaļumiem.


Marinētas zivis

Sastāvdaļas: 1 kg svaigu zivju (reņģes vai citas), 50–100 g garšsakņu (sīpoli, pētersīļu saknes, burkāni), sāls, 1 tējk. etiķa; marinādei: 1 lauru lapa, 200 ml ūdens, 200 ml galda etiķa, 100 g sīpolu, 2–4 melnie piparu graudi, 2 smaržīgie pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana:

1. Zivis notīra, lielākās zivis sagriež gabalos. Ja izmanto reņģes, tās atstāj nesagrieztas.

2. Katlā uzkarsē ūdeni, kam pievienotas garšsaknes, etiķis un sāls. Liek iekšā zivis un vāra gatavas. Tad izņem no novārījuma.

3. Sagatavo marinādi. Sīpolus sagriež ripiņās, liek karstā ūdenī, kam pievienotas garšvielas, un vāra, kamēr sīpoli mīksti.

4. Tad pielej etiķi, pieber sāli un cukuru pēc garšas. Pārlej zivis ar marinādi un ļauj iemarinēties vismaz 2–3 stundas. Tad pasniedz.


Zivis tomātu mērcē

Sastāvdaļas: 300 g svaigu zivju (reņģu vai mencu), kviešu milti apviļāšanai, saulespuķu eļļa cepšanai, zaļumi pēc izvēles (selerija, pētersīlis, lociņi), marinādei: 60 g tomātu pastas vai asās tomātu mērces, 120 g sīpolu, 120 g burkānu, 40 ml etiķa, 200 ml ūdens, sāls, cukurs

Pagatavošana:

1. Zivis iztīra, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos.

2. Pannā sakarsē eļļu un cep no abām pusēm zivis gatavas.

3. Atdzesē un liek traukā.

4. Pagatavo marinādi jeb mērci. Burkānu sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sīpolus sagriež ripiņās.

5. Burkānus un sīpolus liek etiķūdenī un vāra. Kad tie mīksti, pievieno tomātu pastu vai mērci, cukuru un sāli.

6. Pagatavoto marinādi pārlej zivīm.

7. Rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populārākās Jaungada apņemšanās

Lai arī izklausās nenopietni, nekā slikta domā jaunajā gadā sākt jaunu labāku dzīvi arī ēdiena izvēlē un ēšanas paradumu maiņā nav. Pat ja nesanāks labo apņemšanos noturēt ilgāk par 2–3 nedēļām, tas t...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko