Kūka Patriotiskā
Pēdējos četrus gadus mūsmājās iesakņojusies tradīcija 18. novembrī ģimenei klāt svētku galdu, un viens no galvenajiem ēdieniem ir kūka Patriotiskā. Tradīcija dzima nejauši un sākumā tā kā pa jokam – vienā no 18.novembriem gaidījām ciemiņus un, domājot par to, ko celt galdā, izvēle krita par labu kūkai (tad tā vēl nebija Patriotiskā). Kad kūka bija izcepta un atlika tikai to nogarnēt, ienāca prātā - kāpēc gan valsts svētkos to nenoformēt Latvijas karoga formā? Domāts, darīts! Rezultāts bija tik krāšņs un tik svētku sajūtu rosinošs un vairojošs, ka tā nu katru gadu 18.novembrī tiek cepta kūka Patriotiskā.
Pēc šīs receptes sanāk Mazā Patriotiskā (jo ģimene nav liela), bet, protams, var cept arī Lielo Patriotisko, tikai tad ir jācep 2 biskvīti un visas pārējās sastāvdaļas jāņem 2x vairāk.
Sastāvdaļas:
Biskvītam: 3 olas, glāze miltu (200 ml), pusglāze cukura (100 ml), 1 tējkarote vaniļas cukura, pustējkarote cepamā pulvera
Krēmam: 500 g saldā krējuma, 4 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura. Vēl ir vajadzīgs ābolu – brūkleņu ievārījums – apm. 250 ml
Garnējumam: ~300 ml saldētu jāņogu, ~ 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu, 5 ēdamkarotes auzu pārslu, 1 tējkarote cukura
Pagatavošana: skatīt foto.