Sastāvaļas: 400–500 g svaiga laša, 4 kartupeļi, 4 burkāni, 1 puķkāposts, 1 sīpols, 200 ml saldā krējuma, sāls, 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu, 4–5 melnie graudu pipari.
1. Katlā sālsūdenī, kam pievienoti pipari un dilles, 15–20 minūtes vāra lasi. Tad zivi izņem no katla, attīra no asakām un sadala gabaliņos.
2. Iegūto buljonu izkāš caur sietu, liek tajā sagrieztus dārzeņus un vāra, līdz tie mīksti. Tad tos izņem no katla, sablenderē, liek atpakaļ buljonā un uzvāra.
3. Pielej zupai saldo krējumu, pievieno laša gabaliņus un pavāra vēl minūti. Pasniedz, pārkaisot ar dillēm.