Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Dienas receptes: Aukstas zupas karstām dienām

Trīs zupas tropiskajām dienām un vakariem.

TOMS BRICIS sola karstas dienas. Tādās negribas slēgt iekšā plīti un ēst kaut ko karstu. Aukstās zupas būs īsti vietā un laikā. Šoreiz piedāvāju divas neierastākas receptes – it īpaši par tādām var saukt atspirdzinošo zaļo zupu un vienu klasisko auksto zupu.

Lai tās jūs atvēsina šajās vasaras dienās!

Gurķu un jogurta zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 garais gurķis,
  • 6 redīsi,
  • 500 ml grieķu jogurta,
  • 400 ml auksta ūdens,
  • 2 novārītas olas,
  • 100 g rukolas,
  • sauja lociņu un diļļu, sāls, pipari, šķipsna čili pārslu

1. Gurķi un redīsus nomazgā un sarīvē vai smalki sagriež.
2. Grieķu jogurtu sakuļ ar aukstu ūdeni.
3. Visus zaļumus smalki sakapā. Olas nomizo un sagriež.
4. Gurķi, redīsus un zaļumus iemaisa jogurtā. Pēc garšas pievieno sāli.
5. Pasniedzot pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pēc vēlēšanās ar čili pārslām. Dekorē ar cieti novārītu olu.


Atspirdzinošā zaļā zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 nelieli kabači,
  • 1 apelsīna sula,
  • 1 laima sula,
  • 1 glāze auksta dārzeņu buljona,
  • sauja bazilika lapiņu,
  • 50 g ciedru riekstu,
  • 1 ķiploka, daiviņa,
  • 1 ēd. k. saldās čili mērces,
  • 1 ēd. k. olīveļļas,
  • jogurts vai saldais krējums pasniegšanai,
  • apelsīna, gurķa gabaliņi dekorēšanai

1. Kabačus noskalo un sagriež gabalos.
2. Kopā ar bazilika lapiņām, buljonu, ķiploku, ciedru riekstiem, čili mērci, olīveļļu lej blendera krūzē un visu sablendē.
3. Pievieno apelsīnu sulu un pēc garšas pievieno laima sulu un sāli. Samaisa un liek ledusskapī, lai atdziest.
4. Pasniedzot var pievienot pa karotei jogurta vai krējuma. Dekorē ar apelsīna gabaliņiem, gurķa šķēlītēm.


Aukstā sarkanā zupa

Sastāvdaļas:

  • 500 g marinētu biešu,
  • 0,5 l ūdens,
  • 0,5 l paniņu vai kefīra,
  • 400 g gurķu,
  • 100 g redīsu,
  • 200 g doktordesas,
  • 2 olas,
  • 0,5 ‒ 1 ēd. k. sinepju,
  • 0,5 ‒ 1 ēd. k. mārrutku,
  • zaļie lociņi, dilles, sāls, svaigi malti melnie pipari,
  • 1 – 2 ēd. k. galda etiķa

1. Nomizo gurķus un sagriež mazos gabaliņos vai strēmelēs. Redīsus sagriež ripiņās.
2. Uzvāra olas, noloba un sakapā gabaliņos. Pusi olas atstāj zupas dekorēšanai. Desu sagriež.
3. Sasmalcina lociņus un dilles.
4. Lielā bļodā lej ūdeni, pievieno marinētās bietes, kā arī visas sagatavotās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa. Pēc garšas pievieno sinepes, mārrutkus, etiķi. Pieliek zaļumus. Beigās pieber sāli un piparus.
5. Pasniedz ar krējumu vai bezpiedevu jogurtu pēc izvēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko