Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Noskaidrots Latvijas brangākais ķirbis

Piektdien, 23. oktobrī, Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidroti šī gada lielāko ķirbju audzētāji. Vērienīgāko dižogu izaudzējusi Ingrīda Kuzmicka no Dobeles novada, ķirbim sasniedzot 312x270 cm apkārtmēru un 226,5 kilogramus lielu svaru. Čempionātu Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kā ierasts, organizē Maxima Latvija, jau 15. gadu pēc kārtas godinot Latvijas vietējos dārzeņu audzētājus.

Čempionāta finālā uz Rīgas Zooloģisko dārzu tika atvesti desmit finālisti – Latvijas lielākie ķirbji no Kuldīgas, Dobeles, Ādažu, Ventspils un Skrundas novadiem. Svinīgo mērīšanas un svēršanas procesu nodrošināja Latvijas vadošo spēkavīru Daiņa Zāģera un Didža Zariņa spēcīgais tvēriens, kā rezultātā sarindoti TOP 10 smagākie ķirbji. Otrās vietas ieguvējs ir Elīzas Neimanes audzētais ķirbis, sasniedzot 204 kg, savukārt trešo vietu – Luīzas Neimanes 185,5 kg smagais ķirbis. Abas dižogas izaugušas Kuldīgas novadā.

“Mēs varam no sirds lepoties, ka Latvijā ir audzētāji, kuri no vienas ķirbju sēkliņas spēj izaudzēt tik iespaidīgas dižogas! Īpašs prieks ir par to, ka, neskatoties uz šī gada mainīgajiem apstākļiem, ievērojot īpašu piesardzību, varam lielākos ķirbjus novērtēt arīdzan klātienē. Mēs, Maxima Latvija komanda, esam novērojuši, ka dalība ķirbju čempionātā vairākām ģimenēm jau ir izveidojusies par sirsnīgu tradīciju. Ķirbju audzētāju nezūdošo aizrautību, pacietību un lielo enerģiju, kas tiek veltīta to audzēšanai, noteikti novērtēs Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza iemītnieki, kuri būs tie, kas lielās dižogas baudīs pusdienu un vakariņu maltītēs,” stāsta Maxima Latvija Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionātam kopumā tika pieteikti 27 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem – Auces, Ādažu, Dobeles, Jaunpils, Krustpils, Kuldīgas, Nīcas, Skrundas un Ventspils. Raženākā ķirbja īpašniece balvā saņēma dāvanu karti 280 eiro vērtībā pirkumiem Maxima Latvija veikalos visā Latvijā, otrās un trešās vietas ieguvēji – attiecīgi dāvanu kartes 150 un 80 eiro vērtībā. Savukārt visi pārējie finālisti tika apbalvoti ar dāvanu kartēm 70 eiro vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko